Keress receptre vagy hozzávalóra

Majonézes tonhalkrém

default user icon
4.8/5

Hozzávalók

  • 2 doboz olajos tonhalkonzerv
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kevés citromlé
  • 2-3 ek majonéz
  • 2-4 ek joghurt vagy tejföl
  • bors

Elkészítés

    1. A tonhalat lecsöpögtetjük, egy mélyebb tálba tesszük, és villával összetörjük. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, megborsozzuk. A vöröshagymát apróra reszeljük, és a halhoz keverjük.
    2. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a majonézt és a joghurtot.Tálalásig a hűtőbe tesszük, pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés

Sózáskor kóstoljuk meg, mert néhány tonhal sós, míg a másik nem! Lehet szaporítani főtt tojással, ehhez az adaghoz 2 nagy vagy 3 kisebb tojás elég, ezt apróra reszelve adjuk hozzá! Lehet még reszelt sajtot is tenni bele, füstölt sajttal is nagyon finom! Valamint ugyanígy készíthetjük tőkehalmájjal, de természetesen akkor jóval drágább lesz, mert abból dupla ennyi kell!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin