Elkészítés: A májat felszeleteljük, tálba tesszük, a zúzott fokhagymával összeforgatjuk, a tejjel felöntjük, lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe rejtjük.
Másnap a hagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük, kicsi serpenyőnkben egy kis vajat felhevítünk, rajta a hagymát megpároljuk, felöntjük a borral, megborsozzuk, és beforraljuk.
Elővesszük kedvenc nagy teflonunkat, a megmaradt vaj nagyobbik részét világosbarnára pirítjuk, és benne a lecsepegtetett, lisztbe forgatott májszeleteket hirtelen átsütjük. Előmelegített tálra szedjük, sózzuk, borsozzuk.
A boros mártást ráöntjük a visszamaradt zsiradékra, belemorzsáljuk a maradék vajat, és mérsékelt tűzön habverővel krémesre keverjük.
Bevonjuk vele a májszeleteket, petrezselymes burgonyával körítjük, kékfrankossal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre