Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Mit ettem ma
MME
Kezdő pizzamesterek egyik kelléke lehet a bolti pizzakrém. Ez egy fűszerezett paradicsomkrém, amit alaposan tartósítanak. Megnéztük, akad-e közöttük ehető darab.
A héten ismét a kevésbé egészséges vonalat céloztuk meg, aminek egyetlen oka az élvezetek habzsolása. Alanyaink gumicukrok most is, melyeket kólás ízesítéssel bolondítottak meg a gyártósoron és a kémialaborban. Egyszerre két legyet csapunk, ez nem vitás.
A múlt héten teszteltük a világos söröket, most az extrák felé fordultunk, hogy kipróbáljuk, ad-e valami pluszt az Óvatos Duhaj, a Pale Ale, a Frissenszűrt vagy a Démon.
Három ismertetőjele legalább van annak, hogy itt van az ajtóban a 2018-as foci vb. Az egyik, hogy minden reklám szinte csak tévét akar ránk sózni, a kisboltban egyre nagyobb a szotyihiány, illetve egyre több embert látunk ipari mennyiségben raktározni sörből.
Hiánypótló tesztre vállalkozott a Mit ettem ma csapata: a srácok végigkóstolták a bolti feleseket/tüskéket a cherrytől a körtén és barackon át egészen a kevertig. Lássuk, mire jutottak.
Állandóan az arcba kapjuk, hogy mennyire fontos az emberi szervezet számára a megfelelő vitaminfogyasztás. Van, aki a gyümölcsre esküszik, de van, aki a kapszulás vitaminok mellett teszi le voksát. Szerencsére van egy harmadik alternatíva is: a dobozos multivitamin italok. Ezeket teszteltük.
Úgy döntöttünk, a vajasak után következzenek a sajtos popcornok, melyekből meglepően keveset találtunk a piacon. A teszt után arra is rájöttünk, miért!
Nem is oly veszettül rég, de anno focimeccset csakis szotyival együtt lehetett elképzelni, persze a megfelelő sörmennyiséget hozzámérve. Szépen csendben elrobogott felettünk az idő, és a szotyit egyre többen cserélték csipszre vagy egyéb ropogtatnivalóra.
Jó magyar mondás szerint a legpocsékabb kaját is meg lehet menteni 3-4 dl ketchup felhasználásával fogásonként. Az igazán kemények aztán nem állnak meg ennyinél, hanem előszeretettel keresik a csípős ketchupot, mert izzadva minden jobb.
A gumicukor 1909-ben kezdte világmeghódító hadjáratát. Azóta töretlenül terjed annak ellenére, hogy nem tartozik a legegészségesebb élelmek közé. Cukor, glükózszirup, esetleg invertcukorszirup és zselésítőanyagok alkotják leginkább, melyek közül keveset találunk ártatlanul ücsörögni az erdőben.
Van, aki a mekisre esküszik, mások szerint az nem is krumpliból készül. A Mit ettem ma tesztcsapata ezért végigkóstolta, és pontozta a legnépszerűbb gyorséttermek sült krumplijait, meglepő eredmény született!
Akármilyen meglepő, de hazánkban már 1830-ban volt ananászszüret, hiába Közép- és Dél-Amerika a gyümölcs őshazája. A magyar ananász annyira azért nem futott be, de ennek köze van némileg az éghajlatunkhoz. Ennek ellenére közkedvelt gyümölcsnek számít kis hazánkban, mivel előszeretettel rakjuk pizzára, burgerbe vagy salátába.
A sós perec tipikus party kaja, így fogtuk magunkat és begyűjtöttünk 8 különböző perecet a boltok polcairól, hogy megtudjuk, melyik passzol legjobban a sör mellé.
Olykor, amikor az ember gyanútlanul kóricál a boltokban, érdekes dolgokra lesz figyelmes. Ez történt velünk is a héten, amikor megpillantottunk egy 7 darabból álló shake kiadást. Önmagában ez semmi izgalmat nem nyújtana, viszont ezen shake-ek mindegyike egy közkedvelt csokik nevét viseli.
Húsvét közeledtével megugrik a hazai tormafogyasztás. Eredetileg gyógynövénynek szánták, de manapság leginkább marhasültek vagy éppen sonkák ízesítésére használják.
A pálinkát még nem szerető és a pénzt nem túlértékelő korosztályt egyértelműen a csokinyuszikkal lehet húsvétkor lenyűgözni. Az pedig brit tudósok által bizonyított tény, hogy a csoki minősége nagyban befolyásolja a gyerek fejlődését ilyen korban is.
A babapiskóta igazi alappillér, ha tiramisugyártáson gondolkozunk. Nem egy bonyolult elem, mégis fontos része a desszertnek. Főként búzalisztből, tojásból és némi cukorból áll, szóval önmagában nagy gasztro armageddont nem érdemes tőle várni.
A háztartási kekszek nem éppen a gasztronómia csúcsát jelentik. Igaz, sok süteménynek vagy desszertnek az alapjai, de önmagukban fogyasztva különösebb ízorgiát nem képesek okozni. Ennek ellenére kerestünk 8 remek példányt és megvizsgáltuk őket.
A hagyományos majonézteszten már túlvagyunk, de mivel lassan távozik a tél, és mindenki fogyni szeretne, begyűjtöttük a light verziókat.
Február a fánkok hónapja, így végigjártuk Budapest legnépszerűbb fánkozóit, hogy megtaláljuk a kedvencünket. Jártunk a Mr. Funkban, a The Donut Libraryban, a The Box Donutban, a Fánki Donutsban és a Veganlove-ban. Mutatjuk, hol melyiket szerettük.
Az Earl Grey tea elnevezése egészen 1830-as évekig vezethető vissza, és az akkori második Earl Grey brit miniszterelnökhöz köthető. Ez egy teakeverék, amit bergamottolajjal ízesítenek, ez határozza meg az ízvilágát. Maga a gyümölcs a citrusok közé sorolandó, a teákat pedig a héjából készített olajjal ízesítik.
Magyarország kedvenc sajtja a trappista, ami az eladások 70%-át teszi ki idehaza, amúgy pedig francia, félkemény típusú. Ennek köszönhetően kifejezetten sok különböző márkájú trappistát találunk a boltok polcain. Furcsa, de a füstölt verzióból már közel sincs annyi.
A baguette egy igazi francia fehérkenyérfajta, ami többnyire 5-6 centiméteres átmérővel és körülbelül 60 centiméteres hosszúsággal rendelkezik. A hosszú kelesztési eljárásának köszönhetően markáns, vastag kérge van. A hűtőpultban kapható változatokat teszteltük.
A joghurtfogyasztás több szempontból is egészséges: a bélflóránkat regenerálhatjuk vele, illetve az emésztésünket is helyrebillentheti. Sokféle ízesítésűt találunk, mi most azonban a natúr joghurtokat kóstoltuk végig.
A magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga a túró, ami lágy aludttejrögökből készül. Lehet sovány, zsíros vagy félzsíros. A boltok polcain legtöbbször tehéntúrót találunk, de a szemfülesek juhtúróhoz is hozzájuthatnak. Felkerekedtünk, és jól megpakoltuk félzsíros tehéntúrókkal a kosarunkat.
Az egyik legkedveltebb újévi fogadalmak közé tartozik az egészségesebb táplálkozás. Ennek oka, hogy a lakosság egy jó része a két ünnep alatt íveltebb idomokat ölt magára, és jön a pánik, hogy ezen bizony sürgősen változtatni kell. Ilyenkor egyre többen keresik a boltok polcain a „light” és „zero” termékeket, melyekben kevesebb a cukor vagy egyáltalán nincsen.
Egy karnyújtásnyira az újév kezdete és az óév búcsúztatása, azaz itt a nyakunkon a szilveszteri buli, segítünk eldönteni, milyen virslit vegyetek.