Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bűnrossz Earl Grey teákat teszteltünk, szerencsére akadt néhány kivétel!

Az Earl Grey tea elnevezése egészen 1830-as évekig vezethető vissza, és az akkori második Earl Grey brit miniszterelnökhöz köthető. Ez egy teakeverék, amit bergamottolajjal ízesítenek, ez határozza meg az ízvilágát. Maga a gyümölcs a citrusok közé sorolandó, a teákat pedig a héjából készített olajjal ízesítik.

Kilenc különböző Earl Grey filteres teát gyűjtöttünk be, melyeket úgy készítettünk el, ahogy a doboon lévő utasítás szólt. Mindenfajta extra nélkül kevertük tökéletesre őket, csakis forróvizet kaptak a filterek, még a cukrot is mellőztük.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Pickwick

Bájosan habos lesz a felszíne elkészítés után. Illatában nem igazán érezni semmi, úgy is mondhatjuk, hogy teljesen üres. Kóstolva sem javul különösebben a helyzet, teljesen ízetlen, de egy kevéske keserű ízvilág beköszönt a végén. A bergamot aromájával sehol nem találkozunk. Kesernyés szájízzel hagytuk magunk mögött ezt a terméket.

Adatok: 20 filter, 499 Ft

Teekanne

Egy pici habosodás itt megfigyelhető. Illatában a fekete teát találjuk, de egyáltalán nem bitang erős lendülettel. Kóstolva a bergamot aromája enyhén megjelenik, de ez sem tépi le a hajunkat intenzitásával. Az íze lassan cseng le a szánkban, ami kifejezetten kellemes. Az összhatás olyan, mintha csak ízelítőt óhajtana nyújtani ez a tea.

Adatok: 20 filter, 499 Ft

TESZT! MELYIK A LEGJOBB FÜSTÖLT TRAPPISTA SAJT? >>> 
Twinings

Dűnékre hajazó mintában habosítja meg a tea felszínét. Illatában gyér tea érezhető, de kóstolva ez is jobban szerepel. Lágyabb ízek uralják, savanyú ízt egyáltalán nem találunk benne. A bergamot megfigyelhető, de nem uralkodik veszettül a tea ízvilágán. Nagyon kellemes!

Adatok: 25 filter, 899 Ft

Tesco

Az illatában egy kevéske citrusos aroma üti fel fejét, de érdekes módon a teából semmit nem érzünk. Kóstolva érezzük, hogy a citrusosság teljesen eltűnik, és nem lép semmi a helyébe. Utóízében savanyúvá válik, így a végeredmény nem túl kellemes.

Adatok: 20 filter, 245 Ft

HŰTÖTT BAGUETTE TESZT: MELYIKBŐL LESZ A LEGJOBB MELEGSZENDVICS? >>> 
Tetley

Aromájában találunk némi gyümölcsösséget, de egy pillanatig még karamellt is megfigyelhetünk. Kóstolás során marad a bergamot minden gyümölcsösség helyett. Az íze extra lassan távozik szánkból. Lágy és könnyed, mindvégig kellemes.

Adatok: 25 filter, 749 Ft

Milford

Megmagyarázhatatlan illatok uralják. Szaunát idéz például, de vele párhuzamosan préselt farostlemezt is. Kóstolva kellemetlen ízvilág uralja, amit valahol a kínai gumipapucs környékén kell keresni az ízmintatárban. Sajnos az íze nagyon lassan távozik a szánkból.

Adatok: 20 filter, 520 Ft

TESZT! SOK SAVANYÚ NATÚR JOGHURT KÓSTOLTUNK, MIRE FINOMAT TALÁLTUNK >>> 
Sir Morton

Illatában kicsit a haltápot is megidézte az egyik tesztalanynál, de a többségnél inkább teljesen semlegesnek hatott. Kóstolva kapunk egy citrusosabb ízvilágot, ami enyhén fanyar csupán. Ez az íz sokáig kitart, ami a végére nem is annyira elviselhetetlen.

Adatok: 20 filter, 349 Ft

Lord Nelson

Teljesen ártalmatlan illata van, mivel semmit nem találunk benne. Kóstolva szénára hajazó ízvilág uralja, de ez legalább a nyulaknál és a tengerimalacoknál nyerő lehet. Az íze nem mondható kellemesnek, rendesen eltorzítja ábrázatunkat, amikor kóstoljuk. Sajnos sokáig érezzünk a szánkban fanyar ízvilágát.

Adatok: 25 filter, 299 Ft

TÚRÓTESZT! SZERINTÜNK EZT VEGYÉTEK, HA JÓT AKARTOK >>> 
Lipton

Az illatában ott figyel a bergamot aroma, más egyebet nem igazán találunk. Kóstolva marad az előzőleg tapasztalt jelenség. Karakteres íze van, talán kicsit túlságosan is erőteljes az olaj íze benne, egy fokkal lehetne gyengédebb. Sokáig a hatása alatt vagyunk, nagyon lassan pörög le szánkban jellegzetes ízvilága.

Adatok: 25 filter, 359 Ft

ERDEIGYÜMÖLCSÖS TEÁKAT TESZLETÜNK: HALRÚD ÉS VIRSLI ILLATÚ TERMÉKET IS TALÁLTUNK >>> 
Ítélet

A heti párbajt a Twinings nyerte egyöntetűen. Egy érezhetően harmonikusabb teáról beszélünk, mint a nagy átlag. Mögötte, de már nagyobb szakadékkal végzett a Lipton és a Tetley. Ezek már sokkal karcosabbak, de még mindig a mezőny pozitív eredményt elért szegletébe tartoznak.

A gyászlistára a héten a Lord Nelson és a Tesco került fel. Ezek ízében érzünk érdekességeket, mint például a szénás ízvilág vagy az erőteljes savanykás beütés. A Pickwick ismét inkább a kerülendő kategóriát érte el, de a Milford gumipapucs-aromát idéző húzása sem gyenge.

A zöldteák között sokkal markánsabb különbséget lehetett tenni, nem mellesleg azok valamivel egészségesebbek is. Nálunk az Earl Grey kategória nem lett közönségkedvenc, de ez csak ízlések és pofonok kérdése.

Toplista:

1. Twinings
2. Lipton
3. Tetley
4. Teekanne
5. Sir Morton
6. Milford
7. Pickwick
8. Lord Nelson
9. Tesco

Ezek is érdekelhetnek

Friss