Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túróteszt! Szerintünk ezt vegyétek, ha jót akartok

A magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga a túró, ami lágy aludttejrögökből készül. Lehet sovány, zsíros vagy félzsíros. A boltok polcain legtöbbször tehéntúrót találunk, de a szemfülesek juhtúróhoz is hozzájuthatnak. Felkerekedtünk, és jól megpakoltuk félzsíros tehéntúrókkal a kosarunkat.

13+1 alanyt cibáltunk a boncasztalig, de a lista könnyen 20 fős létszám fölé is emelkedhetett volna, szóval igencsak bőséges a kínálat. A teszt során az összhatást figyeltük.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Riska

Egyszerű, de vagány csomagolás, ahogy a legtöbb Riska terméknél megszokhattuk. Ízre teljesen natúr, amihez csatlakozik egy közepesen kemény állag. A rögösségtől picit távolabb van, inkább homogénebb. Utóízében nem találunk semmi furcsát, szóval tökéletesen hozza a natúr túróélményt. Savanykás íze nincsen, szóval kifejezetten szolid.

Adatok: 250 gramm, 399 Ft

TESZT! MELYIK ZERO VAGY LIGHT ÜDÍTŐ IHATÓ, ÉS MENNYI CUKOR VAN BENNÜK? >>> 
SPAR

Kóstolásnál egy darabosabb, ám ízében tejesebb túrót kapunk. Rögösebb, mint a Riska. Az íze lassan cseng le szerencsére, de ami jobb, hogy valós túróélményt nyújt. Erőteljes savanykás íz nincsen benne, leginkább lágy ízek uralják.

Adatok: 250 gramm, 349 Ft

Milfina

A túró mellé álmodtak egy csokor ibolyát vagy valamilyen gazt, amit kicsit sem értünk, de nem is ez a lényeg valójában. A kóstolás során teljes tanácstalanság lett rajtunk úrrá, mivel kifejezetten ízetlen. Darabosság nem jellemző rá, de a legfájóbb, hogy a túróra emlékeztető ízvilág sem. Olyan az egész, mint egy ízetlen massza.

Adatok: 250 gramm, 269 Ft

TESZT! MELYIK A LEGJOBB BOLTI MEGGYBEFŐTT? HA A NAGYI IDÉN NEM FŐZÖTT BE >>> 
Kunsági

Retro zacskós, kicsit nagyobb kiszerelésben érkezik. Egy tehenet pingáltak rá, hogy legalább legyen róla sejtésünk, hogy tehéntúrót eszünk. A kóstolás első pillanataitól kezdve furcsa arcrángásokat figyeltünk meg a tesztalanyoknál. Ízében érzünk valamit, ami kicsit sem természetes. Sokan a csomagolóanyagra, azaz a zacskóra gyanakodtak, de biztosan semmit nem sikerült kideríteni. Van egy műanyagra hajazó vonal benne, ami förtelmes. Állagra kellően rögös, de több pozitívum nincs benne.

Adatok: 450 gramm, 399 Ft

Hazai tehéntúró

A csomagolás felső sávja továbbra is inkább a narancssárgához közelít, vagy csak sokan színtévesztők a csapatban. A kóstolás során vegyes érzelmeket kelt, az elején kellemesen túrós, de az utóízében megsavanyodik. Állagra egyáltalán nem rögös, majdnem inkább krémes. A furcsa utóíz nélkül kellemes lehetne, de így annyira nem tuti.

Adatok: 250 gramm, 299 Ft

ERDEIGYÜMÖLCSÖS TEÁKAT TESZLETÜNK: HALRÚD ÉS VIRSLI ILLATÚ TERMÉKET IS TALÁLTUNK >>> 
Pilos

Kóstolás során megint rengeteg kérdőjel jelent meg a fejünkben. Elsőre az tűnik fel, hogy nem rögös, ami nem tragédia. Viszont egészen gumiszerű, néha kicsit nyikorog az ember fogai alatt. Ízben erősen savanykás, ami folyamatosan mozgatja arcizmainkat.

Adatok: 250 gramm, 299 Ft

Mizo

Szép piros, de a legtutibb pontja a felnyitó/feltépő fülecske, ami majdnem olyan hosszú, mint a tehén farka. Rögösként hirdeti magát, de felbontás után olyan nagy omlásnyi darabokat nem igazán látunk a dobozban. Ízre kellően tejes, ami inkább utóízében erősödik fel. Az elején leheletnyi savanykásság is érezhető, de hamar elillan, és marad a tejes-túrós összhatás.

Adatok: 250 gramm, 349 Ft

VAJTESZT: AZ EGYIK TEAVAJ KIMAGASLIK A MEZŐNYBŐL >>> 
Oké

A dizájn-különdíjat aligha fogja bezsebelni, az biztos. A túró maga rendkívül krémes, de már majdnem olyan, mint egy sajtkrém. Ízében őrületes dolgokat nem érzünk, mert kifejezetten ízetlen sajnos. Utóízében egy mikropillanatig találunk egy tejes pontot, de ez meglepő gyorsasággal meg is szűnik.

Adatok: 250 gramm, 329 Ft

Gazda

A csomagolásán talán egy fiatal gazdát próbálnak vázolni, de haladjunk tovább. A zacskón át látszik, hogy ennél komolyan vették a rögös kifejezést, ez bizony kellően „csomós”. Ízre picit tejes és lágy. Savanyú íz nem tapasztalható benne, az összhang - mondhatni - hibátlan. Kellően masszív, így krémesnek sem hat.

Adatok: 250 gramm, 319 Ft

TESZT! 1 HELYETT 4 IGAZÁN FINOM KEFIRT TALÁLTUNK >>> 
Nádudvari

A csomagolás praktikussága valahol a nulla környékén keresendő. Nehéz felnyitni, utána kezelni, majd - ha nem használjuk fel az egészet - tárolni, szóval a doboz jobban illene hozzá. Ízre meglepően jó. Tejesség és lágy íz jellemzi, ami mellé egy túl krémes állag társul. Utóízében picit savanyodik csupán, ami még belefér.

Adatok: 250 gramm, 359 Ft

Tesco

A doboza elsőre egy szendvicskrémet sejtet inkább, mint túrót, viszont kétségkívül minőségi. Kóstolás során kicsit száraznak hat, de egyben picit édesnek is. Hirtelen páran azt is rávágták, hogy mintha sajtos lenne. Érdekes megoldás, picit elrugaszkodik a  hagyományos túrótól.

Adtok: 250 gramm, 249 Ft

A LEGNAGYOBB KLASSZIKUS CSÚNYÁN ELVÉRZETT A TÖMLŐS SAJTKRÉMEK TESZTJÉN >>> 
Sissy

A csomagolása, akár a Nádudvarinak, ez nem véletlen, hiszen ők gyártják. A csomagolás hasonló, de a túró merőben más. A rá leginkább illő jelző az ízetlen. Emellé kicsit szárazabb is, illetve gumis az állaga. Rögösségről itt sem lehet beszélni egy pillanatig sem.

Adatok: 250 gramm, 299 Ft

Magyar túró

Szivecskék és hazafias színek találhatók a csomagoláson. Kóstolva egy enyhe vajas ízvilágot érzünk, ami azért igen furcsaa. Többeknek ízlik, de valahogy a klasszikus túróíz nem érkezik meg. Állagra ez is szinte krémes, egybetapadt darabokról ne is álmodjunk. Extra képessége, hogy szinte sulifixszerűen tapad a fogainkhoz és szájpadlásunkhoz.

Adatok: 250 gramm, 299 Ft

A NAGY TEJFÖLTESZT! 3 TERMÉK IS VERI A MEZŐNYT >>> 
Mizo – Laktózmentes

Mivel a lakosság 1/3-ad része már laktózérzékeny, így a mentes túró is indokolt a piacon. A kóstolás során azért markáns különbséget érezni. Íze picit hullámzó, az elején édesnek hat, majd utóízében átcsap savanykásba. Állagra kicsit darabos, de ami feltűnőbb, hogy szárazabb, mint laktózzal felvértezett társa. Nem rossz, de a többitől azért tényleg eltér.

Adatok: 250 gramm, 409 Ft

Ítélet

Nem gondoltuk elsőre, de markáns eltérések vannak egyes túrók között. A legharmonikusabb eredményt a Gazda érte el. Meglepetésre a második helyet behúzta a SPAR terméke, ami nem sokkal maradt el az első helyezettől. A harmadik helyen áll a Nádudvari, amely csak az állaga miatt csúszott le az első két helyről.

A heti sereghajtó a Pilos és Kunsági. Előbbi egyszerűen olyan, mint egy gumi, míg utóbbinak az íze olyan, mintha egy zacskót is csócsálnánk a túró mellett köretként. A Hazai túró ennyire nem vészes, de a lista végére került, ami az erőteljes savanykás utóízének köszönhető.

A mezőny közepénél hatalmas eltérések nincsenek a Mizo-tól a Tescóig egészen elfogadható minőséget kapunk. Alattuk többnyire az ízetlen túrók helyezkednek, melyeket annyira nem javaslunk, ha van más opció a polcon.

MUSZÁJ MEGVENNI AZ EREDETIT? ITT A NAGY TEJSZELETTESZT >>> 

Toplista:

1. Gazda
2. Spar
3. Nádudvari
4. Mizo
5. Riska
6. Tesco
7. Magyar túró
8. Oké
9. Sissy
10. Milfina
11. Hazai túró
12. Pilos
13. Kunsági

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss