Keress receptre vagy hozzávalóra

Magas mákos pite

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • tej
  • 3 ek baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 14 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit, a lisztet, a zsírt, a cukrot, a tojás sárgáját és a sütőport összegyúrjuk, annyi tejet öntünk hozzá, amennyit a tészta felvesz, és két részre osztjuk. Egy kis tepsit (kb. 20×33,5 cm) kibélelünk sütőpapírral, majd az egyik adag tésztát kinyújtjuk, és a kibélelt tepsibe egyengetjük, majd megkenjük baracklekvárral.
    2. Elkészítjük a tölteléket. A margarint összekeverjük a porcukorral, a tejjel, a darált mákkal, a liszttel és a sütőporral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és belekeverjük a mákos masszába. Majd a lekvárral kikent tésztára öntjük, elegyengetjük.
    3. Végül a maradék tésztát is kinyújtjuk, és a töltelékre tesszük. A tetejét villávalmegszurkáljuk, és 175 fokon, közepes rácsmagasságon 40-50 percig sütjük. Ha kisült ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.

Megjegyzés

Családi receptünk alapján készült, és nagyon szereti mindenki. Egyszerű, nagyon finom.

athinad
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

pistuc 6 évvel ezelőtt
Biztos finom, és csábító a fotó, habár nálam 40 dkg mák az induló adag (+cukor, egyebek), és alig nagyobb tepsiben szoktam sütni. :)
DoDi64 6 évvel ezelőtt
Köszönöm! Nagyon finom lehet!! Mentettem! :-) Amint lehet, elkészítem!

Hasonló Receptek

Magazin