Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Macaronok fehér csokoládés töltelékkel

default user icon

Hozzávalók

  • 31,5 dkg porcukor
  • 37,5 g darált mandula
  • 3 db tojásfehérje
  • 6 dkg kristálycukor
  • 0,05 dl vaníliaaroma
  • rózsaszín, narancs és zöld színű ételfesték
  • A töltelékhez:
  • 0,5 dl habtejszín
  • 0,5 dl rózsavíz
  • 9 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

    1. A porcukrot átszitáljuk, majd hozzákeverjük a mandulát. 2 db tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 3 cm átmérőjű köröket rajzoljunk rájuk.
    2. A tojásfehérjéket habosra verjük, hozzáadunk 1 csipet sót és kiskanalanként a cukrot, és addig keverjük a robotgéppel, amíg félkemény habot nem kapunk.
    3. Spatula segítségével beleforgatjuk a porcukros mandula felét, és alaposan összedolgozzuk . Ezután belekeverjük a vaníliaaromát és a maradék porcukros mandulát. Néhányszor a munkalaphoz ütögetjük a keverőtálat, hogy az esetleges légbuborékok távozzanak a tésztából. A masszát háromfelé osztjuk, majd minden adagot néhány csepp ételfestékkel színezünk.
    4. Színek szerint habzsákokba töltjük a masszát, és kis halmokat nyomunk belőlük a sütőpapírokra előzőleg megrajzolt körökre. 30 percig pihentetjük, hogya sütemények felülete kissé megszilárduljon. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd 5 percig hagyjuk a tepsiben hűlni. Óvatosan leválasztjuk a macaronokat a sütőpapírról, és sütőrácsra téve hagyjuk őket teljesen kihűlni. 
    5. A töltelékhez felmelegítjük (de nem forraljuk!) a tejszínt a rózsavízzel, hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét, és addig kevergetjük, amíg meg nem olvad. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, ezután minden második macaronra kb. 2-2 tk-nyit simítunk belőle. Végül színek szerint befedjük mindet az üres darabokkal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin