Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libamájpástétom bazsalikomos sült paprikával

default user icon
2 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg libamáj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bors
  • 3 evőkanál libazsír
  • 6 nagy, piros, hegyes, húsos paprika
  • 1 marék friss bazsalikom
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés
    Májpástétom: a libamájat felkockázzuk és a libazsíron dinsztelt hagymára tesszük sülni. Vigyázni kell, mert könnyen lekap. Rátesszük a majorannát és a fokhagymát is. Készre sütjük, majd picit félretesszük hűlni. A maradék zsírral összeturmixoljuk.

    Paprika: a paprikákat egyben egy tepsire tesszük egymás mellé, és 200 fokon, úgy 1 órán keresztül megsütjük (nem baj, ha fekete lesz!). Ha kész, lefedve hagyjuk hűlni. A héját lehúzzuk, kicsumázzuk, majd egy tálba tesszük és sóval, fokhagymával, bazsalikommal ízesítjük, meglocsoljuk olivával és a hűtőbe tesszük pihenni 1 éjszakára. Jól összeérnek az ízek.

    Tálalás: egy szelet finom, ropogós kenyeret megkenünk a libamájpástétommal, pakolunk rá sült paprikát. A legfinomabb előételt adhatjuk ilyen formán vendégeinknek.

Megjegyzés

Akkor a legfinomabb, ha saját sütésű, friss, teljes kiörlésű kenyérrel fogyasztjuk: 3 dl víz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál só, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál lenmag, 1 evőkanál tökmag, 1 evőkanál napraforgómag, 2 evőkanál búzakorpa, 10 dkg finomliszt, 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 evőkanál méz, fél (2,5 dkg) élesztő. Kenyérsütőbe ebben a sorrendben tesszük a hozzávalókat, a dagasztás első tíz percében figyeljük, és korrigálhatunk még, a cél, hogy 10 percnél egy fényes gömbbuci forogjon a dagasztókaron. Dagasztás, sütés után sütőben cipó formában készre sütjük.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Angiszeged
Nem szentségtörés, de csirkemájjal nem annyira finom, próbáltam már, nem annyira krémes az állaga, mint a libamájnak. Pulyka-, vagy sertésmájjal még nem próbáltam. Örülök, hogy tetszik :) ( a sült paprikát le is szoktam turmixolni és csak magában kenyérre tenni, isteni!! )
liszizsuzsi
Nagyon istenien hangzik. Gondolom, nem szentségtörés, ha nem libamájas pástétommal, hanem teszem azt, hús- vagy csirkemáj pástétommal adom fel. A paprika azokat is biztosan feldobja. Legközelebbi vendégeimnek biztosan csinálok, ha nem is előételnek, hanem pl. vacsorára.

Hasonló Receptek

Magazin