Az átválogatott, megmosott lencsét sós vízben puhára főzzük a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt. Leszűrjük, a fűszernövényeket eltávolítjuk, a lencsét botmixerrel pürésítjük. A finomra vágott hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olívaolaj felén, majd a lencsepüréhez adjuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
A kukoricadarát 10–15 percig főzzük 5 dl sós vízben. Hozzáadjuk a hagymás lencsepürét, a reszelt sajtot, és lapos pogácsákat formázunk a masszából. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd megforgatjuk a fasírtokat zsemlemorzsában. Mindet ropogósra sütjük a felforrósított olajon. Amikor már majdnem kész, melléhelyezzük a paradicsomokat, néhány percig sütjük együtt, majd kivesszük és melegen tartjuk.
A zöldbabot ropogósra főzzük forrásban lévő, sós vízben. Leszűrjük, majd átforgatjuk a megmaradt, felforrósított olívaolajon. Meglocsoljuk a borecettel. A lencsefasírt mellé kínáljuk a paradicsommal együtt. Néhány szál snidlinggel díszítjük.