Elkészítés: A lazacfilét 4 egyforma szeletre vágjuk, szálkáit csipesszel kihúzzuk. Lesózzuk, megborsozzuk, pár percig békén hagyjuk.
Amíg pihen, a hagymát finomra, a gombát kisebb darabokra vágjuk. Teflonserpenyőnkben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a lazacszeletek mindkét oldalát (oldalanként 1-2 perc elegendő). Kiszedjük, és tálalásig melegen tartjuk.
A serpenyőben maradt olajra szórjuk a gombát, a hagymát, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, és nyakonöntjük a fehérborral. Jól összeforraljuk. Végül ráöntjük a tejszínt, beforraljuk, és apróbb darabokban belekeverjük a hideg vajat. Készre főzzük.
Tálaljuk szélesmetélttel, tészta, mártás, hal sorrendben. Ha főzés közben nem kortyolgattuk el azt a finom furmintot, akkor koccintsunk vele, ha igen, akkor nyissunk fel egy másik üveggel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre