Keress receptre vagy hozzávalóra

Lapcsánka

default user icon
10 3.2/5

Hozzávalók

 • Hozzávalók:
 • 2 tojás
 • 18 dkg liszt
 • 1 dl tej
 • 1 gerezd zúzott fokhagyma
 • 40 dkg burgonya
 • olaj a sütéshez

Elkészítés

  Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk.

  A burgonya kivételével az anyagokat csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáreszeljük a nyers megtisztított burgonyát.

  Palacsintához hasonlóan, közepes lángon, forró olajban kis lepényeket sütünk.

  Fokhagymás tejföllel kínáljuk.

 • Kinyomtatom
 • Elküldöm

Hozzászólások

thilia01 8 évvel ezelőtt
Teljesen egyértelmű a recept még az olvasni és azt értelmezni tudó kezdők számára is. Köszönet érte !!!
gabicika 8 évvel ezelőtt
syatzzanak elöször olvasni es amit olvasott azt ertelmezni kellene megtanulni. ez a recept teljesen egyertelmü. aki olvasni tud az el is tudja kesziteni es rajön hogy nagyon nagyon finom a lapcsanka!!!
adrianita 8 évvel ezelőtt
Valóban nem kéne kötözködni..Grrr.....A hozzáreszeljük szó teljesen elfogadható és egyértelmű, nem tudom minek kell itt vicceskedni ezen..a másik meg: sokkal tisztább és emberhez méltóbb, ha kedvesen megkérdezzük, abból még nem lehet baj, de könyörögöm..Miért kell egy receptgyűjtő oldalon is a hibákat keresni másokban? Elég szennyes világban élünk, jó lenne, ha itt nem az elégedetlenséget kéne olvasni naponta, sajnos többször találkoztam ilyennel. Az Úr áldjon mindenkit!
a65440135 10 évvel ezelőtt
Nem ooskodni és tudálékoskodni kell, hanem el kell készíteni és meg kell enni.
fleisch 10 évvel ezelőtt
Nálunk ezt mackónak hívják, és tesznek hozzá petrezselyem zöldet is. A világ legjobb kajája.
nenje76 11 évvel ezelőtt
Bocs,rosszul emlékeztem a recire,írja a nyerset.Különben is,nem kritizálni kell,hanem megsütni,mert én is nagyon szeretem,főleg ketcuppal.
nenje76 11 évvel ezelőtt
Egy értelmes háziasszony tudja,hogy mi az a hozzáreszelés.Esetleg csak annyi maradt ki,hogy nyersen és nagylyukú reszelőn.
Burgert 12 évvel ezelőtt
Szerintem is egyértelmű, hogy a "hozzáreszeljük" az milyen jellegű feladat. :) Nálunk egyébként ezt krumpliprószának hívják, vöröshagymát is teszünk bele (nem egészben! hanem felaprítva icipicire) ja és tej helyett egy kiskanál tejfölt.
iMPeRiOR 13 évvel ezelőtt
Én úgy érzem, hogy a "hozzáreszeljük" szó eléégé elárulja, hogy a burgonyát le kell reszelni :))) Egyébként a legfinomabb kaja, éppen azt fogok sütni. És én is lepcsánkának ismerem :)
syatzza 13 évvel ezelőtt
A recept többszöri elolvasása után, inkább a humoros lapcsánka nevet érzem találónak. Ugyanis a receptíró a burgonyáról csak annyit árul el, hogy megtisztítjuk. A vicc ugyebár abból adódna, ha a megtisztított egész burgonyákat adnánk a többi anyaghoz. Hiszen utalás sem történik arra vonatkozólag, miszerint a krumplit szeleteljük, kockára vágjuk, hasábra hasítsuk, szalmára gyaluljuk, esetleg durvára vagy finomra reszeljük. Érdekes módon a hozzászólásokban is csak egyben tisztázódott ez a kétely. Netán ennyire egyértelmű? Hiszen vannak kezdők is!

Hasonló Receptek

Magazin