Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lángos nélkül nincs nyár - íme a hagyományos strandlángos receptje!

default user icon
MME
A strandbüfék népszerű és kihagyhatatlan klasszikusa otthon is gyorsan elkészíthető - adunk is egy pofonegyszerű receptet!

A hagyományos lángos receptje

A lángos sokféle módon elkészíthető, íme, az egyik egyszerű változata: keverj össze1 kg lisztet, 4 ek meleg tejjel felfuttatott 50 g élesztőt, 500 ml tejet, 200 ml tejfölt, 1 tojássárgáját és 1 csapott ek sót. Meleg helyen 1 órán át kelessze, majd szaggasson belőle kisebb darabokat, formázza meg, és olajban süsse ki. Ez az alaptészta is variálható, népszerűek a kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatok is.

Mi kerül rá?

A feltétek terén a klasszikus sajtos, fokhagymás, tejfölös ugyan megunhatatlan, de már megjelentek a magyaros ízvilágú, például a szalámis, a káposztás-marhahúsos, a sonkás, a kolbászos, a lecsós lángosok.

Aki a hús nélküli verzióra szavazna, próbálja ki olajbogyóval, paradicsommal, salátafélékkel megpakolva, az édesszájúaknak pedig jöhet például a csoki- vagy mogyorókrémes, valamint a lekváros feltét is

Lássuk be: bármennyire is szeretjük, a lángos nem éppen kalóriaszegény fogás. Aki diétázik, és nem szívesen modnana le a nyár kedvencéről, az a Fanny magazin eheti számában megtalálja az idei nyár slágerének a FELHŐLÁNGOSnak a receptjét, amely olaj és liszt nélkül készül!

Még több lángos receptet találsz itt >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss