Különleges csirkesaláta

Hozzávalók

  • 150 g rizstészta
  • 10 g friss gyömbér
  • 1 db csilipaprika (+ a díszítéshez)
  • 3 ek vörösborecet
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek napraforgóolaj
  • 3 ek szezámolaj
  • 2 db sárgarépa
  • 0,5 db uborka
  • 2 db fejessaláta
  • 5 ág friss menta (+ a díszítéshez)
  • 250 g főtt vagy sült csirke (maradékból)
  • 2-3 tk szezámmag

Elkészítés


    1.

    Tegyük tálba a tésztát, öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, amennyi ellepi, és hagyjuk állni 15 percig. Közben néhányszor keverjük meg villával.

    2.

    Az öntethez keverjük össze a meghámozott, felaprított gyömbért, a kimagozott, kierezett, finomra vágott csilit, a borecetet, a szójaszószt és a kétféle olajat.

    3.

    A megtisztított répát zöldséghámozóval vágjuk vékony csíkokra, és tegyük tálba a megmosott, felszeletelt uborkával együtt. Keverjük hozzá a leszűrt, lecsepegtetett tésztát, valamint az öntet felét. Végül kézzel forgassuk bele a kisebb darabokra tépett salátát és a felaprított mentát.

    4.

    A csirkét vágjuk falatnyi darabokra, és keverjük össze a megmaradt öntettel. Halmozzuk tésztás salátára, és néhány mentalevéllel, csilikarikával, valamint a szezámmaggal megszórva tálaljuk.

     

Hagyományos metélt tésztával is elkészíthetjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin