hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-currys tésztasaláta

162 szavazat
35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A csirkés-currys tésztasalátához a tésztát a csomagoláson leírt módon kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük és egy kevés olajjal összekeverve félretesszük.
  2. A csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, a felhevített olajon elősütjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  3. Közben apróra vágjuk a lila hagymát és felengedjük hideg vízzel, hogy veszítsen a csípősségéből, illetve ne színezze be az ételt. 3-4 percet ázni hagyjuk, majd leszűrjük, és visszatesszük a keverőtálba. Mellétesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, a leszűrt konzervkukoricát, majd rálocsoljuk az almaecetet és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzákeverjük a kihűlt, olajozott tésztát. A sült csirkét felkockázzuk, és a többi alapanyag mellé szórjuk a keverőtálba.
  4. Az öntethez összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a ketchupot, a curryport, a csípőspaprika-szószt és a pirospaprikát. Beleszórjuk a finomra vágott zöldfűszereket, és hozzákeverjük a salátához. Akár azonnal fogyaszthatjuk, de jobb, ha kicsit hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

 

Ezek is érdekelhetnek