Krumplis pogácsa olajban sütve

default user icon
7 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg krumpli
  • 12,5 dkg liszt
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • 4 dkg reszelt sajt
  • olaj

Elkészítés

    1.:Pucold meg a krumplit, és szeleteld föl.
    2.:Rakd a krumplit egy lábasba, enyhén sós vízben főzd 20 percig.
    3.:Öntsd ki a vizet a lábasból, és törd össze a főtt krumplit.
    4.:Rakd a krumplit, a lisztet és a vajat/margarint egy tálba, és egy villával keverd össze, hogy krémes legyen.
    5.:A keveréket vedd ki a tálból, és a deszkán nyújtsd ki.
    6.:Önts kis olajat egy serpenyőbe, és a kiszaggatott pogácsákat addig süsd, míg mindkét oldaluk barna lesz.
    7.:A kisütött pogácsákat rakd ki egy tálcára, és szórd meg a reszelt sajttal.
    8.:Dugd be 2 percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

    Jó étvágyat!!!

Megjegyzés

Ez egy amerikai recept, még nem próbáltam, de mindjárt megyek, és megcsinálom.
Kb.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lara0829 6 évvel ezelőtt
Megcsináltam én is, tényleg nem amerikai recept, a dédimamám is így csinálta!Mindenesetre jól sikerült és ízlett az egész családnak!Már sokszor próbálkoztam krumplispogácsával, de eddig nem sikerült...most végre!!!Köszönöm!!
Bekné S. Krisztina 6 évvel ezelőtt
Én is csak azt mondhatom mint egy- ketten elöttem.NEM kell bele tojás és nagyon finom. Én most 33 éves vagyok de ezt a receptet még kislánykoromban tanultam kb20 évvel ezelőtt.Nagyon finom könnyü elkészíteni mi tejfölbe mártogatva esszük nem sajttal.
Meamea 7 évvel ezelőtt
Szerintem is kell tojás hozzá. mivel az tartja össze. Lehet egy magyar emigráns vitte Amerikába a receptet és annyira népszerű lett, hogy körbe ment a világhálón :) Mindegy. A lényeg, hogy ezen az oldalon is megtalálható a recept, hála Zsófinak, így sokunknak eszébe jut előkapni a receptet. Azonban ebből valóban nem elég a recept szerinti egy adag...nálunk 1,5 kg krumpli az alap... :) Köszönöm, hogy eszembe juttattátok eme étket, azon morfondíroztam mit lehet nyári melegben sör mellé nassolni...
Szabó József 8 évvel ezelőtt
Vidéken nagyon sok helyen sütötték a nagymamáink. Nem túl bonyolult, laktató, olcsó és finom étel. Hogy került ez Amerikába?
Lale 8 évvel ezelőtt
..nem volt apacs asszony... :D lehet ma én vagyok túl kipihent, de ez nagyon tetszett a recept tényleg nem újkeletű, férjem kedvence, anyukája profin csinálta
Apró István 9 évvel ezelőtt
Nem kell bele tojás. Az "amerikai recept" megjelölés számomra kicsit meglepő, néhai nagyanyám, aki nem volt egy apacs asszony (soha nem tette ki a lábát Bácskából), rendszeresen készítette ezt az ételt hétköznapokon és ugyanebből a tésztából gölödin levest is főzött hozzá. Ő még margarin helyett egy evőkanál disznózsírt használt, lábasban sütötte ki és frissen, még forrón fogyasztottuk. Gyermekkori nosztalgiából pár éve én is elővettem ezt a receptet , saját gyermekeim nagy megelégedésére - egyszerűen nem tudok belőle eleget sütni.
Szilvia 11 évvel ezelőtt
Nem kellene bele tojas? Kulonben szetesik szerintem, mert nem tartja ossze semmi, vagy tevedek? Csinaltam hasonlot, csak aprora vagott hagymat is tettem hozza, meg szerecsendiot a son kivul.

Hasonló Receptek

Magazin