Keress receptre vagy hozzávalóra

Krémes zöldségragu

Hozzávalók

  • 1 db patisszon
  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-5 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csipet szerecsendió
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt színes bors

Elkészítés

    1. A patisszont, a cukkinit és a paradicsomot felkockázzuk (zsengét válasszunk, és akkor héjával együtt kockázhatjuk). A vöröshagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk.
    2. Egy wokban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpároljuk. Amikor már kissé összeesett, hozzáadjuk a patiszont, majd pár perc után a cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel és szerecsendióval, majd félig lefedve roppanósra pároljuk a zöldségeket.
    3. Amikor a zöldségek roppanósra párolódtak, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd hozzáadjuk a mascarponét. Óvatosan összeforgatjuk, majd néhány percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a paradicsomot, majd óvatosan összeforgatjuk, majd 1-2 percig pároljuk. Rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.

Megjegyzés

Friss, zsenge zöldségekből rövid idő alatt egy finom ragut varázsolhatunk a tányérunkra. Én bulgurral tálaltam, de ízlés szerint más köretet is készíthetünk hozzá.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin