Krémes raffaelló szelet

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 3 db tojás (fehérje)
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 db tojás (sárgája)
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A tetejére:
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg mogyoró

Elkészítés

    1. A tojásfehérjéket a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket.
    2. 180 fokra előmelegített sütőben, szilikonos sütőpapírral fedett, 20x30 cm-es tepsiben 20 perc alatt megsütjük a tésztalapot.
    3. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás pudingporral és a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
    4. Rátesszük a tésztára, majd kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét, és minden szeletre teszünk egy-egy mogyorót.

Megjegyzés

Ez a sütemény egy nagyon régi receptem, bár most először sütöttem meg. Nagyon finom, a kókuszos sütik kedvelőinek ajánlom.

Vass Lászlóné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin