Elkészítés: A lisztet a sütőporral egy edénybe szitálom. Hozzáadom a cukrot és egy csipet sót. Ezekhez jön a feldarabolt körte ill. az étcsoki. A tojást felverem. Hozzáadom az olvasztott margarint és egy kis vaníliaaromát. A tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz adom, gyorsan összedolgozom. Ha nem elég folyékony a tészta, tehetünk bele egy pici tejet, de a körte nedvessége miatt ez nem szükséges. A tésztát vajazott muffinformába rakom, légkeverős sütőben 160 fokon kb. 20 percig sütöm. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, különben összeesik a muffin! Ha kész, az 5 dkg étcsokit gőzfürdőn megolvasztom. Az étolajat a csokihoz adom, és a muffinokra csöpögtetem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre