Könnyű málnás süti

default user icon
6 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 doboz mascarpone
  • 1/4 kg (zsírszegény) túró
  • 1 doboz tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • cukor ízlés szerint
  • 50 dkg málna (fagyasztott)
  • piskótalap vagy babapiskóta

Elkészítés

    Elkészítés: A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáöntjük a habfixálót. A túrót szétmozsolva vagy áttörve hozzáadjuk, majd a mascarponét is belekeverjük, ezzel is verjük egy kicsit. Ízlés szerint édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel (nem kell nagyon édesre). Nem kell megijedni, ha a krém egy kicsit folyós lesz, ha mégis nagyon annak tűnik, bele lehet keverni még egy habfixálót vagy esetleg zselatint.
    Egy tál alját kibéleljük a piskótalap felével vagy a babapiskóták felével, jó vastagon megszórjuk málnával , erre simítjuk rá a krém 3/4 részét. Ezt befedjük a piskótalap másik felével vagy a babapiskótával, rákenjük a maradék krémet, és megszorjuk a maradék málnával. Hűtőben kifagyasztjuk, legalább egy éjszakát, de akár egy egész napot is. Ezalatt a kicsit folyós krém megdermed, a piskóta pedig kicsit átázik a tejszíntől és a málnától.
    Jó vendégváró süti, különösen nyáron.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sztrucska Ágnes 5 évvel ezelőtt
Ez a süti Isteni!!! Köszönöm szépen! Én eperrel csináltam, mert az volt itthon, de nagggyon ütős :-D
Fényes Zsuzsanna 8 évvel ezelőtt
Szerintem is nagyon finom süti, ám legközelebb habfixáló nélkül készítem, mert nagyon sűrű lett a krém, és emiatt nem szívta meg magát rendesen a babapiskóta. Ribizlivel is isteni!!
Rácz Mária 10 évvel ezelőtt
Fantasztikusan finom süti! múlt héten készítettem el és mondhatom, hogy egyből a család kedvence lett! Isteni!
LaLinea 12 évvel ezelőtt
Na visszavonom: ez tényleg könnyű minden értelemben - teljesen meglepett, tejszínből én még ilyen nem-nehéz édességet nem ettem! Az is igaz, hogy nyárias és frissítő, de nálunk most érte el a fagyasztó a kritikus telítettséget, szóval amit benne találtam, belement: málna, szeder, parmalat krémsajt meg 1 túró (ezt először kifelejtettem, úgyhogy csak a második rétegbe került...). Én rumot is kevertem a krémbe, hát nem ártott neki. Egy éjszaka alatt jól megpuhult, és még az is nagy kanállal ette, aki amúgy nem szereti az édességet.
Kiss Kata 12 évvel ezelőtt
LaLinea, én a nagyobb dobozos habtejszínt szoktam venni (talán Jéé-nek hívják, de most nem jut az eszembe). A mascarponéból meg van 250gr-os és 500gr-os, ezért írtam lhogy elég a kisebb. Ha nagyon könnyen szeretnéd csinálni (vagy nincs kedved pepecselni, akkor egy variáció, ha csak egy doboz tejszínt + 1 doboz joghurtot használsz a krémnek (kis édesítéssel). Így is isteni finom!
LaLinea 12 évvel ezelőtt
Na, ez minden, csak nem könnyű... De tuti finom, mint minden tejszínes süti :-) A tejszín talán 2-3 deci? A mascarpone a kisebb doboz (25 dkg)? Én így tippelem. Aki nem tud tejszínt felverni, így látatlanban is ajánlom a rengeteg E-anyagot tartalmazó, de napokig keményen maradó növényi tejszíneket (habfixáló, tejszín és cukor! helyett). Már látom, hogy pár napon belül kipróbálom, de sztem a tejszínes krémsajthoz nem rakok még tejszínt, inkább tejjel kikeverem, hogy tényleg könnyebb legyen. Ha folyós lesz, nem baj, úgyis kanalazni fogjuk, mint a tiramisut!

Hasonló Receptek

Magazin