Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Könnyű málnás süti

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Könnyű málnás süti

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 176
  • Elküldve: 24

Hozzávalók:

  • 1 doboz mascarpone
  • 1/4 kg (zsírszegény) túró
  • 1 doboz tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • cukor ízlés szerint
  • 50 dkg málna (fagyasztott)
  • piskótalap vagy babapiskóta

Elkészítés:

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáöntjük a habfixálót. A túrót szétmozsolva vagy áttörve hozzáadjuk, majd a mascarponét is belekeverjük, ezzel is verjük egy kicsit. Ízlés szerint édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel (nem kell nagyon édesre). Nem kell megijedni, ha a krém egy kicsit folyós lesz, ha mégis nagyon annak tűnik, bele lehet keverni még egy habfixálót vagy esetleg zselatint.
Egy tál alját kibéleljük a piskótalap felével vagy a babapiskóták felével, jó vastagon megszórjuk málnával , erre simítjuk rá a krém 3/4 részét. Ezt befedjük a piskótalap másik felével vagy a babapiskótával, rákenjük a maradék krémet, és megszorjuk a maradék málnával. Hűtőben kifagyasztjuk, legalább egy éjszakát, de akár egy egész napot is. Ezalatt a kicsit folyós krém megdermed, a piskóta pedig kicsit átázik a tejszíntől és a málnától.
Jó vendégváró süti, különösen nyáron.

Megjegyzés:

A receptet Kata küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 6 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 6. BoMano
    2011. február 17. (csütörtök) 12:27
    Ez a süti Isteni!!! Köszönöm szépen! Én eperrel csináltam, mert az volt itthon, de nagggyon ütős :-D
Receptválogatás
Pohárkrémek
Rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Oreo torta Oreo torta
Málnakrémleves mentás túrógombóccal Málnakrémleves mentás túrógombóccal
Cukkinis-paradicsomos tészta Cukkinis-paradicsomos tészta
Vörös bársony torta (Red velvet cake) Vörös bársony torta (Red velvet cake)
Szedres krémes Szedres krémes
Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával
Réteskosárkák mákos krémmel Réteskosárkák mákos krémmel
Csokoládés-mandulás-szilvás pite Csokoládés-mandulás-szilvás pite
Almás-barackos csirkemelltekercs Almás-barackos csirkemelltekercs
Levendulás éclair fánk Levendulás éclair fánk
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122407_cukkini-tian-110.jpg Cukkini-tian, egy régimódi ételkészítési eljárás újragondolva

Nyár van, valóságos cukkinidömping majdnem minden zöldségesnél. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint ebből a sokféleképp…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122386_vaniliafagyi-110.jpg Variációk vaníliafagyival

A jó vaníliafagylalt önmagában is tökéletes desszert. Nem komplikált az elkészítése házilag sem, persze a tökéletes eredményhez…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122353_hideg-leves-110.jpg Hideg levesek - főzés nélkül

A forró nyári napokon nem csak a hideg ételek okoznak élvezetet, hanem az is, ha elkészítésükhöz semmiféle – a meleget még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122355_gyros-110.jpg Gyros - görög nyár a konyhánkban

A nyári melegben az egyik legjobb, gyorsan elkészíthető, laktató, de nem megterhelő étel a gyros. A falatnyi fűszeres húsok, a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122376_helyi-110.jpg Vegyünk-együnk helyit!

Nyár derekán, kánikulában van-e kívánatosabb a jól behűtött, hevesi dinnyénél? Télen pedig milyen jólesik a frissen sült…

Napi tipp
A petrezselyemsaláta egyszerű, finom és kifejezetten nyári étel. A benne lévő bulgurnak köszönhetően laktató fogás. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept