Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Köles-krumplipüré zöldekkel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6-7 szem krumpli
  • 1 pohár (kb. 2 dl) köles
  • 1 szál angolzeller (szárzeller)
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A kölest és a krumplit külön edényben főzöm. A krumplikat kockára vágom, és sóval felteszem főni. A kölest kétszeres mennyiségű vízzel (ez esetben 2 pohárnyival ill. 4 dl-rel) felteszem főni, ezt is sózom. A zellert kb. 1 centis szeletekre vágom, és ezt is beleteszem, valamint a metélőhagyma felét is beledarabolom. Lassú tűzön főzöm. Vigyázzunk, hamar kész! Szabad keverni, hisz úgyis püré lesz belőle.

    A köles készül majd el előbb, azt félrehúzzuk. Mikor a krumpli is puha, leszűrjük, majd egy nagy edényben alaposan összekeverjük a kölessel, a tejföllel és a vajjal. Krumplitörővel törögetni felesleges, így is pürésedik, és az külön jó, hogy pár *rágható elem* is marad benne: zeller, néhány krumpli, ami nem esett szét a keverésnél.

    Melegen tálaljuk, de ha kicsit várni kell még az étkezésig, tartsuk melegen. Közvetlenül a tálalás előtt daraboljuk rá a maradék metélőhagymát.

Megjegyzés

Nagyon kellemes köret, a köles pedig kifejezetten egészséges.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban!

arahel
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin