Egyszerű kókuszhabos almás süti

Hozzávalók

  • 1,5 kg alma
  • 3 ek. citromlé
  • 20 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 35 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • vaj
  • liszt
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg cukor
  • A habhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 12,5 dkg porcukor
  • 4 ek citromlé
  • 8 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

    1. Hámozzuk meg, negyedeljük, magozzuk ki, majd szeleteljük fel az almát. Locsoljuk meg 1 ek citromlével.
    2. Keverjük habosra a puha, felkockázott vajat, porcukrot, a vaníliás cukrot, 1 csipet sót, a tojást és a tojássárgáját. Dolgozzuk bele a lisztet, a sütőport, majd a tejet, a citromlevet és a kókuszreszeléket.
    3. Vajazzuk és lisztezzük ki a tepsinket, majd simítsuk bele a tésztát, szórjuk meg mandulával, tegyük rá szorosan, egymás mellé az almaszeleteket, és szórjuk meg cukorral.
    4.  190 fokra előmelegített sütőben, süssük 15 percig.
    5. Közben a tojásfehérjéket verjük lágy habbá 1 csipet sóval, majd adjunk hozzá a porcukrot, és verjünk belőle kemény habot. Keverjük bele a citromlevet és a kókuszreszeléket.
    6. 15 perc elteltével vegyük ki a süteményt, és simítsuk rá a kókuszos tojáshabot. 180 fokon süssük további 20-25 percig.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin