Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus csokoládétorta

6 5/5

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 10 dkg cukor + 4 dkg a habba
  • 17,5 dkg liszt
  • 0,75 dl olaj
  • 0,75 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • citromlé
  • A krémhez:
  • 4 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 23 dkg vaj
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg kakaópor (cukrozatlan )

Elkészítés

    1. A piskótához egy edényben mérjük ki a lisztet a sütőporral, egy másik edényben a cukrot, a tejet, az olajat, és a tojássárgáját. A  harmadik edénybe kerüljön a tojásfehérje a sóval, valamint pár csepp citromlével.
    2. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukort, és kemény habbá verjük az egészet. Utána elkeverjük a tejet, az olajat, a tojássárgáját és a cukrot, de csak annyira, hogy elvegyüljön. Rászitáljuk a sütőporos lisztet, alaposan elkeverjük. A felvert tojáshabból kb. 2 kanálnyit a masszához adunk, és kézi habverővel elkeverjük benne.Párszor ezt megismételjük, majd beletesszükaz összes habot, és simárakeverjük. Arra figyeljünk, hogy az edény oldaláról is alaposanszedjük lea sárga masszát. 
    3. Ezután tortaformába tesszük, aminek csak az alján legyen papír, az oldala maradjon szabad. A forma oldalára húzugassuk felkicsit a tésztát, így sülés közben jobban tud majd kapaszkodni, és egyenletesebb lesz a végeredmény.
    4. 175 fokon addig sütjük, míg szép színt nem kap (tűpróba!)Amikor teljesen kihűlt, lapokra vágjuk.
    5. A krémhez a tojásokat a cukrokkal egy lábasban folyamatosan kevergetve kis lángon addig hevítjük, míg teljesen el nem olvad. Ezután a robotgép üstjébe öntjük, és addig habosítjuk, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl. Ekkor belekockázzuk a vajat, elkeverjük. 
    6. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaót, és apránként, folyamatos keverés mellett a tojásos habhoz adjuk. 
    7. Hűtőben lehűtjük, majd tölthetjük vele a tortát habzsák segítségével. A lapokat betöltjük a krémmel, majd kívülről is krémmel díszítjük. Tetejét tetszőlegesen díszítjük, akár a krémet habzsákból nyomva. Oldalát tortafésűvel vagy villávalkidíszítjük.

    Csokoládétorta sütés nélkül >>>  

    Céklás csokoládétortA >>> 

Megjegyzés

21-22 cm-es tortaformához. Lényegében dobos krémmel van töltve.

Suncika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pyster
Megcsináltam én is ennek a tortának a krémjét.Isteni finom lett.Én 2db 3 tojásos piskótát sütöttem így 4 lapot kaptam.Ehhez a mennyiséghez az itt leírt krém mellé csináltam fél liter tejszínhab+ 2 tábla olvasztott étcsokiból habot és rétegezve a krémmel a lapokra raktam.(nekem kevés lett volna a krém ennyi laphoz ezért kellett valami amitől vastagabb és krémesebb a torta) A tortát körbe és a tetejét is az itt leírt krémmel vontam be. A család kedvence lett :) Köszönöm
zizidice
Isteni finomra sikeredett ez a torta, én mirelit vegyesgyümölcsöt tettem a két piskótalap közé és a tetejére is, zselatinnal. Páromnak készült születésnapjára, nem is maradt belőle :)
barbybeyby
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy 26cm átmérőjű tortához miből mennyi kell? Pénteken szeretném megsütni akkorában
cirbu
Ez eddig a legjobb csokitorta, ami valaha ettem. Mennyei, könnyű elkészíteni és a végeredmény... Maga a tömény élvezet. :) Köszönöm, már 2 születésnaposom örvendezett neki, plusz a szerencsések, akik kaptak kóstolót :)
Suncika
Szia Kariina! Ez nagyjából egy 12-16 szeletes a torta. A piskótát annyi felé vágod, amennyi kényelmes. ha nem nőtt nagyra, akkor háromba, ha magasabbra nőtt, akár 5 lapba is vághatod. ;) Jó sütögetést! Detti
Kariina
Hány lapra kell vágni? jah és hány személyes?

Hasonló Receptek

Magazin