Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nincs késéleződ, de csorba a penge? Így élezheted meg a kést egy bögre alján - Videó

Az életlen, csorba pengéjű késnél nincs veszélyesebb, és nemcsak a felszelni kívánt zöldséget vagy gyümölcsöt teheti tönkre, de nagyobb eséllyel okozunk magunknak sérülést, mint egy jól funkcionáló késsel. De mi a teendő, ha nincs otthon késélező? Videón mutatjuk a zseniális bögrés trükköt!

Éles kés nélkül nem lehet rendesen dolgozni a konyhában, de mihez nyúljon az, akinek nincs otthon késélezője, vagy eltűnt a fiókból az apró eszköz? Mutatunk egy igazán remek, valóban működő hasznos trükköt, amivel villámgyorsan megélezheted a késedet, és mindössze egy bögrére vagy egy kistányérra lesz hozzá szükség!

Így élezd meg a kést késélező nélkül! videón a trükk

Ha nincs késéleződ, vegyél ki a szekrényből egy kerámia bögrét vagy tányért, fordítsd meg, és az alján lévő, zománc nélküli kis részt használva meg tudod élezni a késedet. A kést nagyjából 10-15 fokos szögben tartva húzd a pengét a végétől a hegyéig többször is végig ezen az érdes felületen, amíg el nem éred a kívánt élességet. A kés pengéjét mindig magatól elfele tartsd, nehogy megvágd az ujjadat!

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss