Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposztatekercs

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • 6 nagy kelkáposztalevél,
  • 2 dl kefir,
  • 2 tojás,
  • 1 evőkanál zabpehely,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1-1 késhegynyi őrölt fekete bors és őrölt kömény, ízlés szerint só.

Elkészítés

    Előkészítése: a kelkáposzta külső leveleit leszedem, és leveleire szétbontom. A leveleket egyenként megmosom, lecsöpögtetem és forrásban levő sós vízbe rakom. Az újraforrástól számított 3 percnyi főzés után lecsöpögtetem, és hagyom kihűlni. 2 levelet egymásra teszek, és üresen szorosan felcsavarom, mint amikor töltött káposztát készítek. A kefirt összekeverem a fűszerekkel, finomra vágott hagymával és zabpehellyel.

    Elkészítése: a kis batyukat tepsibe vagy tűzálló tálba teszem. Lelocsolom a kefires öntettel, és az előmelegített forró sütőben addig sütöm, míg a teteje színesedni nem kezd.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szkati
Nekem mindíg az a gyanus, amikor a recept nincs aláírva. Olyan, mint egy recept, aminek nincs gazdája. Egyébként nem csak a batyu hiányzik, de mondjuk hová lesz a zabpehely és miért?
firstlady
Bocsi, háromszor elolvastam, de még mindig nem tudom, hol a batyu. Attól, hogy a főtt leveleket ÜRESen felcsavarom, még nem lesz batyu. Abba kellene valami töltelék. Ez egy főtt-sült kelkáposzta, ízesített joghurttal leöntve. Jó étvágyat, én nem kérek, köszi. :-)
evanagyi
Jo lehet, meg fogom csinalni. Nagy kedvenc nalunk a kelkaposzta minden formaja.Koszi.

Hasonló Receptek

Magazin