Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Kelkáposztás-édesköményes-almás saláta

default user icon
Kelkáposztás-édesköményes-almás saláta

Hozzávalók

  • 15 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg édeskömény
  • ½ tk só
  • 1 db nagyobb piros alma
  • 1 ek frissen aprított koriander
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

    1. Az előkészített kelkáposztát legyaloljuk. Félbevágjukaz édesköménygumót, és felszeleteljük nagyjából egyforma, hajszálvékony szeletekre. Egy tálba rakjuk, sózzuk, és kézzel alaposan összeforgatjuk. Rárakunk egy kistányért, majd arra valamilyen súlyt (pl. egy nehezebb konzervet), és így 15 percig pihentetjük.
    2. Leszűrjük, majd egy másik tálba téve óvatosan összeforgatjuk a vékonyra szeletelt almával (nem szükséges meghámozni), a korianderrel, és meglocsoljuk az olívaolajjal, valamint a citromlével. Tálalásig a hűtőszekrénybe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek.

    KELKÁPOSZTA FŐZELÉK 

    nagymama féle fánk 

Megjegyzés

A recept a Fanny magazinban jelent meg.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Kelkáposztás-édesköményes-almás saláta recept?


Magazin

Hirdetes
Hirdetes