Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kecskesajtos omlett

default user icon

Hozzávalók

  • 2-3 db koktélparadicsom
  • 1-2 szelet sonka
  • 2 db tojás
  • 1,5 ek vaj
  • fehér bors
  • 2 ek friss kecskesajt
  • 1/2 ek frissen aprított tárkony

Elkészítés

    1. A megmosott, megtisztított koktélparadicsomokat félbevágjuk vagy negyedeljük, a sonkát falatnyi darabokra tépjük. A tojásokat villával felverjük.
    2. A vajat felkockázzuk, és a felét tapadásmentes serpenyőben, közepes tűzön felolvasztjuk. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg! Ráöntjük a tojást és lapáttal időről-időre átkeverjük, miközben a serpenyőt rázogatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és a serpenyő oldalára tapadt részeket lekaparjuk. A paradicsomot és a sonkát a masszába forgatjuk, majd mindaddig folytatjuk a keverést-rázogatást, amíg a tojás krémes állagúvá válik. Ne szárítsuk ki! Amikor a teteje még folyékony, a lapáttal alányúlva ellenőrizzük, hogy az alja egybefüggően megszilárdult-e, majd levesszük a tűzről, és állni hagyjuk kb. 1 percig.
    3. Az összemorzsolt kecskesajtot és a maradék vajkockát hosszában az omlett közepére szórjuk. Végül a lapát segítségével félbehajtott omlettet tányérra csúsztatjuk, és meghintjük a tárkonnyal. Azonnal fogyasztjuk.

    Omlett receptek >>>  

Megjegyzés

Recept és fotó: Le Creuset

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin