Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kávés linzer

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 17 dkg porcukor
  • 1 tk darált kávé
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • A krémhez:
  • 1,25 dl kávé (erős, fekete)
  • 2 ek rétesliszt
  • 13 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • A mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kávé
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy óráig pihentetjük, majd kilisztezett gyúródeszkán 3 mm-esre nyújtjuk, és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
    2. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük (3 nagy tepsivel sül ki).
    3. A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a kettőt összekeverjük.
    4. A krémmel megtöltjük a kihűlt korongok felét, majd mindegyikre egy másik korongot nyomunk.
    5.  A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az étolajat és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad, vagyis szép, fényes mázat nem kapunk. Végül megkenjük a linzerek tetejét a mázzal.

      Minden, ami kávés >>> 

      LINZER NÉLKÜL NINCS KARÁCSONY! 20 KIPRÓBÁLT LINZER RECEPT AZ ÜNNEPRE >>> 

       

Megjegyzés

Nagyon finom omlós, akár már a máz száradása után fogyasztható.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin