hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres lusta asszony rétese

80 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az epres lusta asszony rétes elkészítéséhez a  vajat felolvasztjuk, majd megkenjük vele a tepsit. (Én sütőpapírt is tettem a tepsibe, így értelemszerűen a sütőpapírt kentem meg az olvasztott vajjal.)
  2. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd alaposan összekeverjük.
  3. Ezután a száraz, lisztes keverék felét egyenletesen beleszórjuk a vajjal kikent, 22x32 cm-es tepsibe, a maradékot pedig félretesszük.
  4. A tepsiben lévő lisztes keverékre egyenletesen rámorzsoljuk a túrót, majd ízlés szerint megszórjuk a feldarabolt eperrel.
  5. Ezután megszórjuk ízlés szerint őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rászórjuk a maradék lisztes keveréket.
  6. A tojásokat egy tálba ütjük, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük.
  7. Ezután ráöntjük a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd rácsipkedjük a vajat. Ezután villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet.
  8. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, hogy szép aranybarna lesz a sütemény teteje. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)
  9. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. (Amennyiben sütőpapírt is tettünk a tepsibe, akkor pár perc után, a papírral együtt emeljük át egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.) 

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek