Kaszinótojás franciasalátával

Hozzávalók

  • Kaszinótojás hozzávalói:
  • 10 tojás
  • mustár
  • margarin
  • majonéz
  • tejföl
  • petrezselyem
  • bors
  • Franciasaláta hozzávalói:
  • 1 csomag (500 g) fagyasztott vegyes zöldség
  • 1 kis doboz konzerv kukorica
  • 1 fej lilahagyma csíkokra vágva
  • tartármártás
  • bors
  • ételízesítő
  • Díszítésnek:
  • 1 fejes saláta / jégsaláta
  • tojás
  • paradicsom
  • kígyóuborka
  • majonéz

Elkészítés

    Kaszinótojás elkészítése:
    1.) Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, margarint, majonézt, tejfölt és egy kevés apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.

    Franciasaláta elkészítése:
    1.) A tartármártás elkészítése: összekeverünk 4 dl tejfölt, 1 dl majonézt, 1 teáskanál mustárt, egy csipet sót és cukrot. Utólag sózzuk, borsozzuk - ízlés szerint.
    2.) A franciasaláta elkészítése: Forró sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. 3.) Hozzákeverünk egy kis doboz konzerv kukoricát, egy fej csíkokra vágott lilahagymát, és végül a tartártmártást.
    4.) Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel, ráöntjük a franciasalátát, és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat.
    5.) Minden tojás közé félbe vágott uborka karikákat és minden tojás alá és fölé félbe vágott paradicsomkarikákat teszünk.
    6.) A tojások tetejére egy-egy csepp tartármártást teszünk, és egy-egy szem kukoricát. (A tartármártás miatt nem csúszik le a tojásról.)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kóczán Antal 3 évvel ezelőtt
Fagyasztott zöldségekből teljesen jó,de valóban ecetes uborka,és alma kell bele,kukoricát nem szoktam bele tenni.
nincs 3 évvel ezelőtt
Ez nem francia salata .A fele hozzavalo hianyzik , hagyma meg nem kell bele....na es fagyasztott zoldsegbol?
Kicsi Josie 4 évvel ezelőtt
Mi sem mirelitből készítettük. A kombináció tökéletes, ami megmaradt a tojások töltésénél azt belekevertem a francia salátába. Kiváló hidegtál ételek! :)
Morzsálós Mirza 6 évvel ezelőtt
Szerintem az aszpik mű dolog, és az étel nem is igényli, hogy ráöntsék vagy belekeverjék. Az éttermekben valószínűleg azért teszik a tojásra, hogy szebb fénye legyen, és ne barnuljon meg hamar, azaz tovább tudják kínálni. :-)
Ismail Yeste 6 évvel ezelőtt
Sehol nem olvasom, hogy valaki is aszpikkal öntené le a tojásokat. Nem szokás? A majonézbe aszpikot, vagyis zselatint keverni és azzal bevonni a tojásokat?
Németh Gyuláné 6 évvel ezelőtt
Hát persze !!! Én is !!! Anélkül nem az igazi !! Alma, ecetes uborka és főtt krumpli is ! Bevallom én soha nem csináltam még mirelit alapból, hanem csakis friss zöldségekből, persze ha kevés az ember ideje biztosan azzal is finom.
Dr. Fábián Géza 9 évvel ezelőtt
A franciasalátába én szoktam még savanyú almát és savanyú uborkát is tenni (igaz, nem használok uborkát a dekoráláshoz)

Hasonló Receptek

Magazin