Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Kaszinótojás franciasalátával

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kaszinótojás franciasalátával

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 655
  • Elküldve: 113

Hozzávalók:

  • Kaszinótojás hozzávalói:
  • 10 tojás
  • mustár
  • margarin
  • majonéz
  • tejföl
  • petrezselyem
  • bors
  • Franciasaláta hozzávalói:
  • 1 csomag (500 g) fagyasztott vegyes zöldség
  • 1 kis doboz konzerv kukorica
  • 1 fej lilahagyma csíkokra vágva
  • tartármártás
  • bors
  • ételízesítő
  • Díszítésnek:
  • 1 fejes saláta / jégsaláta
  • tojás
  • paradicsom
  • kígyóuborka
  • majonéz

Elkészítés:

Kaszinótojás elkészítése:
1.) Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, margarint, majonézt, tejfölt és egy kevés apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.

Franciasaláta elkészítése:
1.) A tartármártás elkészítése: összekeverünk 4 dl tejfölt, 1 dl majonézt, 1 teáskanál mustárt, egy csipet sót és cukrot. Utólag sózzuk, borsozzuk - ízlés szerint.
2.) A franciasaláta elkészítése: Forró sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. 3.) Hozzákeverünk egy kis doboz konzerv kukoricát, egy fej csíkokra vágott lilahagymát, és végül a tartártmártást.
4.) Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel, ráöntjük a franciasalátát, és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat.
5.) Minden tojás közé félbe vágott uborka karikákat és minden tojás alá és fölé félbe vágott paradicsomkarikákat teszünk.
6.) A tojások tetejére egy-egy csepp tartármártást teszünk, és egy-egy szem kukoricát. (A tartármártás miatt nem csúszik le a tojásról.)

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte, további fotót Temjud küldött a recepthez. Köszönjük!

morzsalos-mirza receptjeiből:
Sajtos stangli III.
Kacsasült fahéjas almával
Palócgulyás
Zsenge tökfőzelék
Sajtos karfiolkrémleves
Húsos-tojásos lasagne
Pufók amerikai palacsinta
Mézes zserbó VII.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 7 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. április 15. (kedd) 10:15
    Fagyasztott zöldségekből teljesen jó,de valóban ecetes uborka,és alma kell bele,kukoricát nem szoktam bele tenni.
Receptválogatás
Nyári kedvencünk: a lángos
Strandon vagy piacon kihagyhatatlan, de néha otthon is érdemes lángost készíteni! Kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatban is nagyon finom, akár magában, akár tejföllel, sajttal, fokhagymával. !
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Töltött padlizsáncsónakok Töltött padlizsáncsónakok
Áfonyaszörp és áfonyalekvár Áfonyaszörp és áfonyalekvár
Vargányás szűzpecsenye fűszeres újburgonyával Vargányás szűzpecsenye fűszeres újburgonyával
Ájult imám fahéjas töltött padlizsánja Ájult imám fahéjas töltött padlizsánja
Korianderes-kókusztejes kukoricaleves Korianderes-kókusztejes kukoricaleves
Kókuszos fagyikehely Kókuszos fagyikehely
Swimming pool koktél II. Swimming pool koktél II.
Gombás-sonkás rigate tészta Gombás-sonkás rigate tészta
Diétás túrós pite Diétás túrós pite
Albert keksz (súlykontroll) Albert keksz (súlykontroll)
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 5 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

Napi tipp
A sült csirke univerzális fogás. Ehetjük frissiben, körettel, adhatjuk salátával, friss kenyérrel, de fogyaszthatjuk hidegen salátákban, szendvicsben is. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept