Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiolkrémleves brokkolival

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 1,8 literhez:
  • 70 dkg karfiol - tisztítva, rózsáira szedve
  • 50 dkg brokkoli - tisztítva, rózsáira szedve
  • 20 dkg burgonya - hámozva, kockázva
  • 5 dkg vaj
  • 1 húsleveskocka
  • 1 közepes vöröshagyma - aprítva
  • 1 duci gerezd fokhagyma - aprítva
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • 2 dl tejszín
  • kb. 5-10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: Forró zsiradékban megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Felengedjük kb. 1,2 l vízzel. Ízesítjük a leveskockával, hozzáadjuk a zöldségrózsákat, a burgonyát, együtt puhulásig főzzük.

    A karfiol- és brokkolirózsákból pár darabot a tálaláshoz félreteszünk, a többit a levessel leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, utána ízesítjük szerecsendióval, borssal, sóval, a félretett karfiol- és brokkolirózsákat hozzáadjuk, egyet forralunk rajta.

    Tálalásnál a tányérok aljára vagy a leves tetejére szórhatjuk a reszelt sajtot.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin