Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiol thabbouleh

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol
  • 1 db kígyóuborka
  • 3 csokor petrezselyem, apróra vágva
  • 3 evőkanál apróra vágott menta
  • 2-3 db közepes paradicsom, apró kockára vágva
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 citrom leve
  • 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 dl szűz olívaolaj
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés

    1. Előkészítünk egy átlátszó üvegtálat, hogy a színek jól láthatóak legyenek végül! A karfiolt egy aprítóban jól ledaráljuk, aztán beleborítjuk a tába. A petrezselymet, a mentát és az újhagymát apróra vágjuk, és rászórjuk a karfiolra.
    2. Ezután az uborkát és a paradicsom ot kis kockákra vágjuk és külön rétegekben a tálba szórjuk. A lilahagymát szintén apróra vágom és szépen a tál tetejére szóróm.
    3. Lereszejük a citromot, a héját az olíva olajjal és kb. fél mokkáskanál sóval elkeverem, ráöntöm a zöldségekre, és a citrom levét is rányomjuk. Az egészet jól összeforgatjuk.
    4. Amennyiben a zöldségek hidegek voltak, azonnal lehet tálalni, amúgy érdemes lehűteni. Aki szereti, utólag borsozhatja, vagy egy csipet köménnyel tovább ízesítheti.
Ennél ízesebb és gyorsabb köretet el sem tudok képzelni!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin