Keress receptre vagy hozzávalóra

Kapros rizzsel töltött tök

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg kerekszemű rizs
  • bors
  • 3 + 2 dkg margarin
  • 3 dkg finom liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • szerecsendió
  • 1 közepes tök (1-1,5 kg)
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor kapor

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, megfonnyasztjuk a felhevített olajban. Rádobjuk a rizst, felöntjük 4 dl vízzel (vagy húslevessel), kissé megsózzuk, majd félig lefedjük, és gyakran megkeverve 10 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt 12-15 percig hagyjuk puhulni (a fedőt nem emelgetjük, mert megszökik a gőz).

    A besameltmártáshoz 3 dkg margarinon
    rózsaszinüre pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva elkeverjük a tojással, a sajt felével, ízlés szerint sóval, borssal és 1-2 csipet őrölt szerecsendióval.

    A tököt meghámozzuk, derékban félbevágjuk, kivájjuk a közepét. 3-4 cm vastag karikára szeljük, és 2 dkg margarinnal kikent tepsibe rendezzük.

    A paprikát, a paradicsomot és a kaprot megtisztítjuk, néhány kaporszál kivételével finomra aprítjuk, a maradék sajttal együtt a rizshez keverjük.

    Megtöltjük vele a tökkarikákat, bevonjuk a mártással, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

    Tálaláskor húslapáttal óvatosan alájuk nyúlva tálra emeljük a töltött tökkarikákat, a félretett kaporral, paradicsomgerezdekkel és csíkokra vágott paprikával díszítjük.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin