Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kalapos krémes korongok

4/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukrászkrémet a cukrászkrémnél leírtak szerint elkészítem, frissen tartó fóliával levedve hűlni hagyom.

A sütőt 180 fokra előmelegítem. A leveles tésztából 6 cm átmérőjű kiszúró formával 12 db körlapot szaggatok. 6 körlapból egy 5 cm átmérőjű formával újabb lapokat szúrok ki. A nagy körlapokat sütőpapírral borított tepsire fektetem, a peremüket tojásfehérjével megkenem.

Erre helyezem a hiányos közepű körszeleteket. Villával megszurkálom, tojásfehérjével megkenem. A 8 kis körlapot is tepsibe rakosgatom, ezek tetejét is megkenem tojásfehérjével, jégcukorral megszórom. A tepsit az előmelegített sütőbe tolom, kb. 15 perc alatt világosra sütöm. Rácson hagyom kihűlni.

A peremes korongokba cukrászkrémet kanalazok, a tetejükre helyezem a cukorral sült fényes kis kalapokat. Tálalás előtt legalább fél órára hűtőszekrénybe helyezem.

Megjegyzés



További receptek, érdekességek és képek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek