Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy tepsibe helyezzük. Megszórjuk sóval, őrölt borssal, ételízesítővel, kakukkfűvel, rozmaringgal, majd rátörjük a fokhagymát. Befedjük a szeletelt lilahagymával, és meglocsoljuk egy kevés olajjal.
A tepsit alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben 15-20 percig pároljuk. Ezt követően a fóliát eltávolítjuk, és a kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
A baconszeleteket muffinformákba helyezzük, és ropogósra sütjük.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a vajjal összetörjük. Ráöntjük a tejet, és 1-2 perc alatt összefőzzük. Habzsák segítségével a baconkosárkákba töltjük, majd melegen a csirkemellel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre