Elkészítés: Ízlés szerinti mennyiségű kakaót elkeverünk porcukorral. A krumplit megfőzzük, majd forrón áttörjük, és melegen összekeverjük a felvert tojásokkal. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk. Ha túl lágy a tészta, akkor még teszünk hozzá lisztet. Kb. 5 cm átmérőjű hengert formálunk belőle, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket ezután szétlapítjuk, a markunkba fogjuk, és beleteszünk 1 kiskanál cukros kakaót. Összecsípjük a tésztát, és kis gombócot formálunk belőle, majd lisztben megforgatjuk, így még jobban formálható lesz. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd beleforgatjuk pirított zsemlemorzsába.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre