Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Osztrák császármorzsa

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 7 dkg liszt
  • 7 dkg búzadara
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj (a sütéshez)
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

    1. Összekeverjük a tojásokat, a lisztet, a búzadarát, a cukrokat, a tejet és a sót.
    2. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat és ráöntjük a masszát, falapáttal pedig addig kevergetjük, amíg szét nem esik apróbb darabokra és aranybarna színt nem kap.
    3. Még melegen porcukorral, lekvárral esetleg sűrű gyümölcsszörppel kínáljuk.

    MÉG TÖBB ISTENI ÉDESSÉG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin