Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós töltött karalábé

MME MME
4.4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 4 db zsenge karalábé
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 csapott evőkanál liszt,
  • 1 dl tej,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • kapor,
  • petrezselyem,
  • kakukkfű,
  • só,
  • csipet fehérbors,
  • 5 dkg kemény sajt

Elkészítés

Elkészítés: A karalábékat megpucoljuk, megsózzuk. Mikróban vagy tűzhelyen fedő alatt félpuhára pároljuk. Belsejüket kiszedjük. Az olajból, lisztből és a tejből sűrű besamel mártást készítünk. (Az olajban megpirítjuk a lisztet, és kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a tejet, amíg vajkrém sűrűségű nem lesz.) A juhtúrót összekeverjük a mártással és a fűszerekkel, beletöltjük a karalábékba. Tetejére sajtdarabkát helyezünk, és közepes sütőben 20 percig sütjük. Nem vegetáriánusok sonkával vagy baconnel béleljék ki a karalábékat és ezután tegyék bele a túrós tölteléket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss