Keress receptre vagy hozzávalóra

Joghurtos karfiolleves

Hozzávalók

  • 1 pohár karfiol rózsáira szedve ( 2 dl)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 dl zsenge zöldborsó
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk tönkölybúza liszt
  • 1 dl joghurt
  • 2 csipet kurkuma
  • 2 csipet szerecsendió
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 db zöldhagyma

Elkészítés

    1. A karfiolt 1 liter lobogó sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és a főzőlevet és a karfiolt is félretesszük.
    2. A többi zöldséget megpucoljuk, felkarikázzuk, majd a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret olívaolajon megdinszteljük, és hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymafejet. Meghintjük a liszttel, elkeverjük, és felengedjük kis hideg vízzel, majd hozzáöntjük a langyos főzőlevet, és a hagyma zöld részét egészben, majd addig főzzükm ameddig a répa félpuha lesz.
    3. Megfűszerezzük a szerecsendióval és a kurkumával, majd beletesszük a zöldborsót és a megfőzött karfiolt. A joghurtot egy tányérba öntjük, felengedjük egy merőkanál levessel, alaposan összekeverjük, majd visszaöntjük. Felforraljuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet, és ha szükség, utánaízesítünk. Joghurttal tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin