Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos karfiolleves

Hozzávalók

  • 1 pohár karfiol rózsáira szedve (2 dl)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db zöldhagyma
  • 1 tk tönkölybúzaliszt
  • 2 csipet szerecsendió
  • 2 csipet kurkuma
  • 1 dl zsenge zöldborsó
  • 1 dl joghurt
  • 1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A karfiolt 1 liter lobogó sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és a főzőlevet és a karfiolt is félretesszük.
    2. A többi zöldséget megpucoljuk, felkarikázzuk, majd a sárgarépát és a fehérrépát olívaolajon megdinszteljük, és hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát. Megsózzuk, meghintjük a liszttel, elkeverjük, és felengedjük egy kis hideg vízzel, majd hozzáöntjük a langyos főzőlevet. Addig főzzük, ameddig a répa félpuha lesz.
    3. Megfűszerezzük a szerecsendióval és a kurkumával, majd beletesszük a zöldborsót és a megfőzött karfiolt. A joghurtot egy tányérba öntjük, felengedjük egy merőkanál levessel, alaposan összekeverjük, majd visszaöntjük. Felforraljuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet, és ha szükség, utánaízesítünk. Joghurttal tálaljuk.

      Karfiol, brokkoli, kelbimbó receptek >>> 

      Kedvenc leveseink >>> 

      Zöldborsós receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin