Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos, kapros babsaláta

Hozzávalók

  • 500 g salátabab (nagy szemű)
  • 2 fej lila hagyma (kisebb)
  • 400 g görög joghurt (vagy 200 g natúr joghurt és 200 g. tejföl keveréke)
  • 1/2 kávéskanál oregánó (morzsolt)
  • 1 kávéskanál kaporlevél (szárított)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • frissen őrölt bors
  • 1 kávéskanál ételízesítő (saját összeállítású, nátrium glutamátot nem tart almaz)

Elkészítés

    1. A babot éjszakára beáztattam, másnap feltettem főni sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel. Mikor megfőtt, a babot leszűrtem, a babért kidobtam.
    2. Elkevertem Görög joghurttal, félkarikára vágott lila hagymával, házi ételízesítőmmel (nátrium benzoát mentes), kevés morzsolt oregánóval, szárított kaporlevéllel, zúzott fokhagymával, sóztam, enyhén megborsoztam.

Megjegyzés

Reggelire, vacsorára akár önmagában is elég!

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin