A tésztához összegyúrjuk a zsírt, a porcukrot, a tojássárgájákat, a lisztet, a sót és a sütőport annyi kifacsart citromlével, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen. Ha száraznak érezzük a tésztát, hozzáadunk egy kis tejfölt. Fóliába csomagoljuk, majd betesszük a hűtőbe 30 percre.
Miután kivettük a tésztát a hűtőből, a tepsi méretére nyújtjuk, aztán feltekerjük egy sodrófára, és erről terítjük óvatosan a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ezután megkenjük a tésztát a lekvár kétharmadával, és majdnem készre sütjük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt.
Mindeközben a szobahőmérsékletű tojásfehérjéket kemény habbá verjük a habhoz a cukorral, a citrom kifacsart és átszűrt levével, meg a sóval. A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük a maradék lekvárral, majd rásimítjuk a tojáshabot. Végül addig sütjük, míg a hab szép, aranyszínű nem lesz.