Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös-sajtkrémes kockasüti

MME MME
80 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A püréhez a sütőtököt megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk, és 180 fokon, kb. fél óra alatt puhára sütjük. Ezután egy aprítóban krémesre mixeljük.
  2. A cukrot az olajjal, a sütőtökpürével és a vaníliakivonattal elkeverjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverve az egészet.
  4. A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, fahéjjal és a dióval összekeverjük, majd a krémes masszához adjuk.
  5. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 45-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  6. A mascarponét a vajjal kikeverjük. Hozzádagoljuk a porcukrot és a vaníliaaromát, ezekkel is alaposan elvegyítjük, majd a kihűlt süti tetejére kenjük, és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  7. Ezután felszeleteljük és tálaljuk. Reszelt narancshéjjal díszíthetjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a sütőtökös mascarponés kocka süti:



Ezek is érdekelhetnek

Friss