Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Isteni házi guacamole: Így készül a tökéletes avokádókrém

default user icon
MME
Ha te is szereted a mártogatósokat, akkor ezt a guacamolét, vagy ahogyan sokan ismerik, az avokádókrémet imádni fogod. Pillanatok alatt elkészül, és fantasztikusan jól áll a chips-nek mártogatósként, a pirítósnak, de salátákhoz is kiváló. Bármely bolti kencénél jobb!

Egyáltalán nem egy nagy ördöngösség ennek a klasszikus mexikói gyökerekkel rendelkező kencének az elkészítése, hiszen a krém alapját jelentő avokádó már szinte bármelyik boltból beszerezhető. Ha kedveled a mártogatósokat, akkor ez a házi avokádókrém recept biztos, hogy nagy kedvenced lesz.

Használd chips-hez vagy salátához, de akár a pirítósod is megkenheted vele. A telítetlen zsírsavak mellett rengeteg vitamint is tartalmaz, szóval ha te is avokádórajongó vagy, akkor ezt vétek lenne kihagynod.

Hozzávalók:

  • 2-3 db érett avokádó
  • bors
  • 1 db lime
  • 1 fej lila hagyma
  • 1/2 db csilipaprika vagy jalapeño
  • 2 db paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem

a guacamole vagy avokádókrém pontos receptjét itt találod >>>

Elkészítés:

  1. Az avokádókat félbevágjuk a mag mentén, a kés pengéjét a magba ütjük, és a pengét elforgatva a magot kivesszük. Az avokádó húsát egy kanál segítségével kikanalazzuk (a héjat félretehetjük, akár ebben is tálalhatjuk az elkészült guacamolét) egy keverőtálba, és sózzuk, borsozzuk.
  2. A lime-ot félbevágjuk, és a levét rányomjuk az avokádóra, ezzel megakadályozzuk , hogy megbarnuljon a kivájt hús. Az egészet pépesítjük egy villa segítségével.
  3. A hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A csilit felszeleteljük, és ezt is apró kockákra vágjuk. A paradicsomot félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk.
  4. Az avokádós alaphoz adjuk a feldarabolt hozzávalókat, ha szükséges, facsarunk még rá lime-levet. Végül az apróra vágott petrezselymet is hozzákeverjük, és el is készült ez az isteni mexikói előétel, vendégváró vagy reggeli krém.
  5. Fogyaszthatjuk tortillacsipsszel, vagy kenhetjük kenyérre, bármelyik verziót választjuk, nem lövünk mellé.

Egyetlen buktatója van ennek a zseniálisan egyszerű krémnek. A boltok polcain a legtöbbször még kemény, éretlen avokádót találni. Persze előfordul, hogy van olyan is, ami már pont jó, ám ezeket többnyire külön csomagolják, és más árcédulát is kapnak. A legjobban akkor jársz, ha megveszed a keményet olcsóbban, majd vársz néhány napot, hogy a konyhapulton megérjen.

Így lesz érett az avokádó
Tedd egy papírzacskóba az éretlen avokádót. Zárd le, majd hagyd benne egy egész éjszakára. Ha tutira akarsz menni, akkor pakolj olyan gyümölcsöket mellé, amik az avokádóhoz hasonlóan etiléngázt termelnek az érésük során. Így még hamarabb fogyasztható állapotba kerül. Ilyen gyümölcs például a banán, az alma, vagy kivi.

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss