Ugyan a savanyú (vagy ecetes) retek nem olyan népszerű, mint például a savanyú uborka, de ha egyszer kipróbálod, utána biztosan rendszeresen el fogod majd készíteni. Tökéletes húsokhoz, tojásos galuskához, gombás ételekhez, de akár a hamburgered is feldobhatod vele.
Ha unod már a megszokott savanyúkat, íme, Martha Stewart egyszerű ecetes retek receptje:
Hozzávalók:
- 15 db közepes méretű retek
- 158 ml vörösborecet
- 11,5 dkg cukor
- 2 tk. durva szemű só
Elkészítése:
- A retekeket megmossuk, a végeit legvágjuk és a kis gömböket vékonyra szeleteljük.
- Egy közepes tálban öszekeverjük az ecetet, a cukrot és a sót. Beletesszük a retket és elkeverjük. 30 percig állni hagyjuk.
Tipp: A pácolt retket legjobb néhány órán belül felhasználni, de hűtőszekrényben akár 1 napig is eltartható.
(Borítókép: Martha Stewart, YouTube)
Ajánljuk még:
- MARTHA STEWART MEGMUTATTA, HOGYAN KELL ELMOSNI AZ ÖNTÖTTVAS SERPENYŐT – VIDEÓ!>>>
- EZÉRT NEM ISZIK FILTERES TEÁT MARTHA STEWART>>>
- ÍGY KÉSZÜL MARTHA STEWART TÖKÉLETES KRUMPLIPÜRÉJE – VIDEÓ!>>>