Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos-sajtos töltött krumpli

Hozzávalók

  • 4 db krumpli (nagyobb)
  • 1 fej hagyma (kicsi)
  • 1ek vaj
  • 10 dkg bacon
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 csipet szerecsendió (őrölt)
  • 10-15 dkg sajt

Elkészítés

    1. A meghámozott krumplikat egészben majdnem készre főzzük, majd félbevágjuk őket és a közepüket óvatosan kikapargatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük őket. 
    2. Az apróra vágott hagymát világosbarnára dinszteljük a vajon, hozzáadjuk a kockákra vágott bacont, majd folyamatos kevergetés mellett a darált húst is kissé lepirítjuk az olívaolaj hozzáadásával. 
    3. Belekeverjük a tejfölt és a tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, borssal és a szerecsendióval.
    4. A félbevágott, kivájt burgonyákat megtöltjük a darált húsos keverékkel, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Eőmelegített sütőben 170-180 fokon 20-25 percig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. 

    ROPOGÓS BACONÖS SÜLT KRUMPLI>>> 

    ZELLERES PAPRIKÁS KRUMPLI GYULAI KOLBÁSSZAL>>> 

    TORMÁS KRUMPLISALÁTA>>> 

Megjegyzés

Tálaljuk zöld salátával, majonézzel és paradicsommal.

ambroziandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin