Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós baconös sült krumpli

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 5 db burgonya (hosszúkás)
  • 12 szelet bacon
  • rozmaring

Elkészítés

  1. Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  2. Az olajat egy tálba öntjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az olajba.
  3. A burgonyát alaposan megtisztítjuk és éles késsel kb. 2 mm-enként beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át. Mindegyik burgonyával ugyanígy járunk el.
  4. A bacont kisebb szeletekre vágjuk. A beirdalt krumplikat a bevagdosott részükkel felfelé elhelyezzük és a bevagdosott részekben elhelyezzük a bacon szeleteket, majd kenőecsettel megkenjük mindegyiket a fűszeres olajjal, és megszórjuk rozmaringgal.
  5. A tepsit behelyezzük a sütőbe, a hőmérsékletet 200 fokra növeljük és nagyjából 55-60 percig sütjük.

9+1 SÜLT KRUMPLI RECEPT, HA MÁR UNOD A HAGYOMÁNYOS HASÁBBURGONYÁT! >>>

FÓLIÁS BURGONYA GAZDAGON >>>

SAJTTAL TÖLTÖTT BURGONYAHAJÓK >>>

Ezek is érdekelhetnek