Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsgombóc borsós spagettivel

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykacomb
  • 10 dkg bacon
  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 db tojás
  • 1 csokor újhagyma
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj
  • bors

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, felkockázzuk, majd a felcsíkozott baconnal együtt ledaráljuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk és borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk és a felforrósított olívaolajon megfonnyasztjuk. Hagyjuk kihűlni és a húsmasszához adjuk.
    2. Az egészet összedolgozzuk, majd nedves kézzel apró húsgombócokat formázunk belőle. Mindet a meghempergetjük zsemlemorzsában. Végül a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük a húsgombócokat. Ezután papírtörlőre szedjük.
    3. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Kevés főzőlevet félreteszünk. A tésztát leszűrjük és lecsepegtetjük. A borsót a félretett főzővízben puhára főzzük, majd a tésztát beleforgatjuk. A tetején a húsgombócokat elrendezzük, és forrón kínáljuk.

    HA CSAK FÉL ÓRÁNK VAN: 15 VILLÁMGYORS TÉSZTA A HÉTKÖZNAPOKRA >>>

    13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE! >>>

    9 KÍMÉLŐ VARIÁCIÓ SPAGETTIBŐL! >>>

     
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin