Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hova tűnt Nigella Lawson, aki egyidőben az egész országot főzni tanította?

Nigella több mint két évtizeddel ezelőtt robbant be a köztudatba, és lett Anglia, meg persze a világ egyik legismertebb tévés szakácsa. Műsorai és szakácskönyvei ezreket inspiráltak, de vajon mi történt vele az elmúlt pár évben? Hova tűnt Nigella Lawson?

Nigella Lawson jómódú családba született, édesapja brit politikus, parlamenti képviselő volt. Nigella az oxfordi diploma megszerzése után könyvekről írt recenzióival, étteremkritikáival tűnt fel a brit médiában, egy ideig szabadúszó újságíróként is dolgozott, míg végül az ezredforduló küszöbén megjelentette saját szakácskönyvét. Innen szinte egyenes út vezetett a siker és világhírnév felé, ugyanis a gasztronómiai írásait ugyanilyen témájú tévéműsorok követték, melyeket milliók követtek figyelemmel.

Nigella sikere nem abban állt, hogy különleges, szépen dizájnolt ételeket készített, hanem egyszerűbb, hétköznapi ételeket mutatott, ráadásul azt sem rejtette véka alá, hogy szeret nassolni, és akár az éjszaka közepén is lemegy a hűtőhöz falatozni, és erre számos példát is láthattunk a tévéműsoraiban. Jóízűen evett, falatozott, ettől pedig nemcsak az étvágya jött meg a nézőnek, hanem a vágya is arra, hogy otthon, saját maga főzzön valami finomat.

A tragédiák árnyékában

A sikereit mindig beárnyékolta valami szörnyűség. Első férjével, John Diamonddal 1986-ban találkozott, amikor mindketten a Sunday Times munkatársai voltak. 1992-ben összeházasodtak, kapcsolatukból két gyermek, egy lány és egy fiú született, ám az idillnek Diamond betegsége és korán bekövetkezett halála vetett véget 2001-ben. Nigella férje elvesztését, és a temetést követően depressziós lett és csak nehezen tudott felépülni a tragédiából.

John Diamond halála után két évvel feleségül ment Charles Saatchi műgyűjtőhöz, akivel meglehetősen viharossá vált a házassága. Tíz évvel az esküvő után a brit lapok címoldalon hozták azt a képet, melyen Saatchi nyakon ragadta Nigellát egy vita során. A felek próbálták elsimítani a botrányt, de rendőrségi ügy lett belőle, aminek végén Nigella férje testi sértés miatt figyelmeztetést kapott. Ezután sorban derült fény a családon belüli, további incidensekre, melyek mind arról szóltak, hogy Saatchi kegyetlen, uralkodó személyiség, aki alkalmi kábítószer-használatra is kényszerítette feleségét, akit nem fizikailag, hanem érzelmileg bántalmazott. Házasságuk tíz év után ért véget.

Nem hitte, hogy megéli a hatvanat

Nigella nemcsak a férjét veszítette el idejekorán, hanem több családtagját is. Az édesanyja 48 éves volt, amikor meghalt, a nővére 32, ezek fényében pedig sosem vette természetesnek, hogy megéli a nyugdíjas éveket. A születésnapjait nem tervezi előre, így nem is készült a négy évvel ezelőtti kerek 60-ra. Édesapja, Nigel Lawson egykori brit politikus 2023 áprilisában veszítette életét, hatalmas örökséget, birtokot, értékes tárgyakat hagyva gyermekeire, családtagjaira.

Hova tűnt Nigella? Mit csinál most?

Nigella az utóbbi években nemcsak saját főzőműsoraiban szerepelt, hanem feltűnt a MasterChefben is mint zsűritag, illetve igyekszik egyre több időt magára, családjára fordítani. "Minél idősebb leszek, annál inkább rájövök, hogy sokat kell nyújtanom, tehát még ha nem is jógázom, akkor is sokat nyújtok" - mesélte egy 2017-es interjúban, amiben azt is elárulta, hogy heti háromszor jógázik. Nigellának több üzleti vállalkozása is van, rengeteget jótékonykodik, és ma elsősorban saját közösségi oldalain, honlapján kommunikál követőivel.

Instagramon rendszeresen posztol recepteket, gondolatokat. A tragédiák viszont nyomot hagytak rajta, és visszatérő motívum az interjúiban az elmúlás gondolata. Egy 2022-es cikkben a Yahoo szerint úgy nyilatkozott, hogy "azt hiszem, ahogy idősebb leszel, és tudod, hogy már több vacsorád van a hátad mögött, mint amennyi még vár rád, rájössz, hogy nem engedheted meg magadnak, hogy elpazarold az idődet, a jó dolgokat. Az élet túl rövid."

Borítókép: Northfoto

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss