Elkészítés: A padlizsánokat sütőlapon, gáztűzhelyen, rostélyon megsütöm, folyamatosan forgatva, hogy minden oldalát érje a tűz melege. Addig sütöm, amíg lila haját szépen le tudom hámozni róla. Közben elkészítem a majonézt, mindenki szokása szerint ízesítse.
A hagymát felaprítom, a lebőrözött padlizsánokat egy fa vágódeszkán a fa késsel pépesítem. Mindkettőt bele adom a majonézembe, fakanállal elkeverem, ha kell sóval, borssal esetleg citrom levével, mustárral még ízesítem.
Porcelán vagy üveg tálban, lefedve a hűtőben tartom, hidegen fogyasztjuk. Pirítóssal, paradicsomszeletekkel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre