Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hidegtál

MME MME
2 5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálkában összekeverem a tojások sárgáját, a cukrot, a sót és a borsot habverővel (a sorrend fontos, nem felcserélhető). Hozzácsurgatom fokozatosan az olajat, de vigyázni kell, nehogy kicsapódjon, legyen krémes állagú! Ha ez is kész, hozzáadom a mustárt, a citromlét és a tejfölt. Ez lesz a hidegtál alapja. Ezután beleszórom a konzerv borsót, kukoricát, esetleg főtt tojást... A tetejére is tehetsz főtt tojásokat darabolva!

Tipp: Főzz keményre pár tojást. Ha kész vágd félbe, és a sárgáját tedd egy tálba. Keverd össze ízlés szerint mustárral, margarinnal, sóval és borssal. Keverd krémes állagúra és töltsd vissza a tojásokba, majd díszítsd vele a hideg táladat!

Hűtőben tárold!
Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek