Keress receptre vagy hozzávalóra

Házi tejes zsemle

Hozzávalók

  • 4,5 dl tej
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 ek só
  • 1/2 ek cukor
  • 68 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 2,5 dkg élesztő
  • A tetejére:
  • 1 db tojássárga

Elkészítés

    1. A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük, dagasztjuk és kelesztjük.
    2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 3 ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és egy pohárral kiszúrjuk.
    3. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mindegyik teteját megkenjük tojássárgájával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

anyacica3 5 évvel ezelőtt
Hát ez isteni! A lisztbe tettem kb 5 dkg zabpelyhet is. A zsömle puha, ízletes. És az illata betölti az egész házat. Nagyon köszönöm a családom nevében is. Anyacica3
micsuda 6 évvel ezelőtt
jelentem, sokadszorra merész lettem, és fele teljeskiőrlésű lisztből csináltam, ugyanolyan szép a tészta, ugyanolyan fincsi mosolygós a zsemle! :)
micsuda 6 évvel ezelőtt
hűűűű ez nagyon finom lett, eddig sose sikerült kellően, a sóval elb*tam a dolgot, általában túl sótlanok lettek és akkor aztán csinálhatsz bármit utólag, abból már nem lesz énekes halott.. Köszönöm a receptet. Még kiváncsi vagyok milyen lesz holnap, hidegen :))
angel32 6 évvel ezelőtt
Én ma próbáltam ki a receptet. Nagyon jó lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Köszönet a receptért!
comite 6 évvel ezelőtt
Köszönöm ezt a nagyon finom zsemle receptet! Már sokszor megsütöttem. Igaz nem gépbe gyúrtam, hanem kézzel. Igazán egyszerű és ízletes. Ajánlom minden friss pékáru kedvelőnek!
Morzsálós Mirza 7 évvel ezelőtt
Vastagra nyújtsd, legalább 3 ujjnyira, keveset emelkedik! :-) Mirza
Dorcsikukac 7 évvel ezelőtt
Milyen vastagra kell nyújtani? Mennyit emelkedik?
rarpadne 7 évvel ezelőtt
Nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon egyszerü, gyors. Már kétszer sütöttem meg. Én kifliket csináltam belőle, de a zsemléket is ki fogom próbálni feltétlenül. Köszi további szép napot.
muszacska 7 évvel ezelőtt
Nagyon jó a zsemle tésztája, már többször megcsináltam.

Hasonló Receptek

Magazin